Kadınların yüzde 80’i ek kazanç yolu arıyor

Küresel araştırmaya göre; her 5 kadından 4'ü yaşam maliyeti artışına yardımcı olmak için ya ikinci bir işte çalışıyor ya da çalışmayı düşünüyor.

Avon’un gerçekleştirdiği araştırmaya göre, ikinci bir işte çalışan kadınların yarısından fazlası bunu faturaları ödemek için yaptığını söylüyor. İşte araştırmanın sonuçları: 

KADINLARIN FİNANS KONTROLÜ ENDİŞESİ

Enflasyon ve fiyat artışı, herkes kadar kadınları da büyük ölçüde etkiliyor. 8 ülkede yapılan yaşam maliyeti araştırmasına göre, kadınların yüzde 35’i finans konusunda kontrolü kaybetmiş gibi hissediyor ve yüzde 57’si gelecek konusunda endişeli. Yine araştırmaya katılan kadınların üçte birinden fazlasını oluşturan yüzde 34’lük kısmı, ailelerine yeterince ekonomik destek olamadıkları için suçluluk duyuyor.

KADINLAR PARFÜMDEN VAZGEÇİYOR

Araştırmaya göre dünyanın dört bir yanındaki kadınların yüzde 92'si dışarıda yemek yemek, tatil, yeni kıyafet ve manikür gibi temel olmayan harcamalarından vazgeçmek zorunda kaldığını söylüyor. Yüzde 38’i de bu yıl en sevdikleri markalı ürünleri almak yerine daha ucuz alternatiflere yöneldiğini belirtiyor. Kozmetik de bu durumdan en çok etkilenen alanlardan birini oluşturuyor. Dünya genelinde kadınların dörtte biri parfüm kullanmayı, her beş kadından biri ise makyaj ürünleri satın almayı ve cilt bakımı ürünleri kullanmayı bıraktığını ifade ediyor.

YÜZDE 80'İNİN NEDENİ ARTAN YAŞAM MALİYETİ 

Dünya çapında her beş kadından dördü (yüzde 80) yaşam maliyeti artışına yardımcı olmak için ikinci bir işte çalışıyor veya çalışmayı düşünüyor. Bu kadınların yarısından fazlası bunu faturalarını ödemek için yaparken, her üç kadından biri yemek sipariş edebilmek ve yeni kıyafetler satın almak gibi eskiden sahip oldukları küçük lüksleri karşılayabilmek istiyor. Kadınların beşte biri ise en sevdikleri güzellik ürünlerini satın almaya devam etmek istiyor.

FİYAT KALİTE ALGISI

Araştırma, daha yüksek fiyat etiketine sahip ürünlerin daha kaliteli olduğu konusunda yaygın olarak kabul edilen kanının hâlâ geçerli olduğunu da ortaya koyuyor. Dünyadaki kadınların üçte ikisinden fazlası (yüzde 69) daha pahalı makyaj ürünlerinin daha kaliteli olduğuna inanıyor. Parfüm için bu oran yüzde 71'e, cilt bakımı için ise yüzde 73'e çıkıyor. Yine yüzde 62’lik kesim de aynı kuralın giysiler için de geçerli olduğuna inanıyor (yüzde 62). Hayatın küçük lükslerine tutunmak için, dünyadaki kadınların yaklaşık üçte ikisi (yüzde 59) makyaj, cilt bakımı ve parfümler için daha ucuz alternatiflere yöneldiğini veya yöneleceğini belirtiyor.

Hangi yaşta hangi harcama hataları yapılıyor?Hangi yaşta hangi harcama hataları yapılıyor?Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Her yaşta insan farklı deneyimler yaşamak, farklı ürünler satın almak istiyor. Peki bunların hangileri hata? Gelin farklı dönemlerde yapılan hataları inceleyelim:

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800