Youtube'dan yeni gelir kapısı: Youtube Shorts

Google'ın sahibi oluğu Youtube, 1 Şubat’tan itibaren YouTube Shorts’a içerik üreten kanal sahipleriyle reklam gelirini paylaşmaya başlayacağını duyurdu. Youtube'dan yeni gelir kapısı, Youtube Shorts’tan para kazanabilmek için ne yapmalısınız?

1 7 YOUTUBE'DAN GELİR KAZANMANIN YENİ YOLLARI
YOUTUBE'DAN GELİR KAZANMANIN YENİ YOLLARI

Youtube'un içerik üreticilere gelir sağlayacağı Youtube Shorts, gelecek ay devreye giriyor. Youtube Shorts'tan reklam payı almak için kanallara şartlara uygun videolar yüklemek gerekiyor. İşte Youtube Shorts'un şartları ve Youtube'dan gelir kazanmanın yeni yolları…

2 7 TÜM İÇERİK ÜRETİCİLERİ FAYDALANABİLECEK
TÜM İÇERİK ÜRETİCİLERİ FAYDALANABİLECEK

Google'ın sahibi oluğu Youtube, 1 Şubat’tan itibaren YouTube Shorts’a içerik üreten kanal sahipleriyle reklam gelirini paylaşmaya başlayacağını duyurdu.

YouTube İş Ortağı Programı’ndaki tüm içerik üreticilerin programda kalabilmeleri için yeni şartları 10 Temmuz’a kadar kabul etmeleri gerekiyor.

3 7 YOUTUBE SHORTS’TAN PARA KAZANMA ŞARTLARI NELER?
YOUTUBE SHORTS’TAN PARA KAZANMA ŞARTLARI NELER?

YouTube Shorts’tan para kazanma şartları arasında yer alan ilk madde ise kanal sahibinin en az 1000 aboneye sahip olması.

Buna ek olarak, 90 gün içinde kanal sahiplerinin 10 milyon görüntüleme sayısına ulaşmaları gerekiyor. Ayrıca belli para kazanma modüllerini de kabul etmeleri gerekiyor.

4 7 YOUTUBE DAHA ÖNCE DE YOUTUBE SHORTS FONU'NU DEVREYE ALMIŞTI
YOUTUBE DAHA ÖNCE DE YOUTUBE SHORTS FONU'NU DEVREYE ALMIŞTI

YouTube Shorts Fonu, YouTube topluluğunun seveceği yaratıcı ve orijinal kısa videolar yayınlayan içerik üreticilerini ödüllendirmeyi amaçlayan, 100 milyon dolar tutarında bir fondu.

Her ay binlerce içerik üreticiye ulaşarak fondan Shorts bonusu almaya hak kazananlar Youtube tarafından bilgilendiriliyordu.

5 7 YOUTUBE SHORTS BONUSU ŞARTLARI NELER?
YOUTUBE SHORTS BONUSU ŞARTLARI NELER?

Kanalların, son 180 gün içinde gerekli şartları karşılayan en az bir Shorts videosu yüklemiş olması gerekir.

Kanallar YouTube Topluluk Kuralları, telif hakkı kuralları ve para kazanma politikalarına uymalıdır.

Üçüncü taraf sosyal medya platformlarına ait filigran veya logolar içeren videolar, orijinal olmayan videolar (ör. filmlerden ya da TV programlarından düzenleme yapılmadan alınan klipler) veya başka içerik üreticilerin kanallarından yeniden yüklenmiş videolar uygunluk ölçütlerini karşılamaz.

6 7 İÇERİK ÜRETİCİLERİNDE YAŞ SINIRI
İÇERİK ÜRETİCİLERİNDE YAŞ SINIRI

İçerik üreticilerin ABD'de 13 yaşından veya diğer ülkelerde/bölgelerde geçerli olan reşit olma yaşından büyük olması gerekir.

Yaşı 13-18 arasında olan içerik üreticiler için, şartların bir ebeveyn ya da vasi tarafından kabul edilmesi ve kanala bağlı bir AdSense hesabı yoksa yine ebeveyn ya da vasi tarafından AdSense hesabı oluşturulması gereklidir.

7 7 ADRES ŞARTI
ADRES ŞARTI

İçerik üreticilerin bu sayfada belirtilen ülkelerden/bölgelerden birinde ikamet etmesi gerekir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800