Çevrimiçi Alışveriş: Pandeminin Ortasında Değişen Tüketici Davranışı

Pandemi, işletmelerin çalışma şeklini yeniden şekillendirdi ve ülkenin e-ticaret endüstrisi için kriz yönetimini geliştirmek için çok sayıda fırsat sundu.

Pandemi, işletmelerin çalışma şeklini yeniden şekillendirdi ve ülkenin e-ticaret endüstrisi için kriz yönetimini geliştirmek için çok sayıda fırsat sundu.

Dünyanın dört bir yanındaki ekonomiler yavaş yavaş yeniden hayat bulurken, altı aydan fazla süren pandeminin neden olduğu kargaşadan sonra hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Bununla birlikte, COVID-19 salgınının hem işletmeler hem de insanlık üzerinde yarattığı etki, benzeri görülmemiş bir şekilde büyük. Hindistan, her gün artan vaka sayısıyla en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı. İşletmeler krizin yükünü üstlenirken, aynı zamanda büyük ölçüde gelişti. Pandemi, işletmelerin çalışma şeklini yeniden şekillendirdi ve ülkenin e-ticaret endüstrisi için kriz, gelişmek ve gelişmek için çok sayıda fırsat sundu.

Oldukça karlı e-ticaret endüstrisinin bu evrimine güç veren temel unsurlardan biri, tüketici davranışını değiştirmek oldu. Çevrimiçi alışveriş son zamanlarda büyük bir ilgi gördü ve büyük ölçüde değişti. Bain ve Flipkart tarafından hazırlanan bir rapor, 2025 yılına kadar ülkede 350 milyondan fazla çevrimiçi alışveriş yapanın olacağını ve bu segmentteki tüketici davranışının sürekli olarak geliştiğini tahmin ediyor. İşte çevrimiçi alışverişte tüketici davranışının pandemi nedeniyle geliştiği bazı alanlar:

Yerel kaynaklı ürünler listelerin başında geliyor

Yakın zamana kadar, insanların büyük bir çoğunluğu çeşitli ülkelerden ithal edilen malları tercih ediyordu. Bununla birlikte, salgın sadece tedarik zincirlerini kesintiye uğratmakla kalmadı, bu da malların hareket kısıtlamaları nedeniyle uzun mesafelere taşınmasını neredeyse imkansız hale getirdi. Aynı zamanda Hindistan'ın Çin'e ve diğer ülkelere olan şaşırtıcı miktarda bağımlılığına da ışık tuttu. 'Yerel için Vokal' hareketi, insanlar daha çok yerli markalara yöneldikçe ve küçük işletmeleri ve yerel kaynaklı ürünleri destekledikçe giderek popülerlik kazandı. Yerel olarak üretilen ürünleri tercih etmek, tüketici davranışındaki en büyük değişimlerden biri oldu.

 Sağlık ve hijyene öncelik veriliyor

Aylar süren bir  kilitlenmenin ardından, güvenlik, sağlık ve hijyenin hem işletmeler hem de bireyler için öncelik listesinin en üstüne gelmesi hiç de kolay değildi. Bu olaylardan sonra çevrimiçi alışveriş segmentinde tüketiciler moda giyim için agresif bir şekilde alışveriş yapmaktan ziyade sağlık ve hijyen için ürün alımlarına geçtikçe tüketici davranışında kayda değer bir değişim oluştu. Sağlık ve güzellik segmentine olan talep yüzde 32'ye yükseldi ve sağlık refahı departmanındaki ürünlere diğer ürünlere göre öncelik veren tüketicilerin değişen davranışlarının altını çizdi.

Çevrimiçi alışverişin popülaritesi artıyor

İnternet ve teknolojinin hızla değişen dünyasında, insanlar hızlı teslimat hizmetlerini tercih ediyor. Pandemi çevrimiçi alışverişe hız vermiş olsa da, geçiş birdenbire olmadı. Çevrimiçi alışveriş giderek daha popüler hale geldi ve toplayıcılar ve satıcılar gibi e-ticaret endüstrisindeki oyuncular artık müşteriler için sorunsuz bir sipariş sonrası deneyim yaratmanın yollarını arıyor. Burası hiper yerel teslimatların devreye girdiği yer. Hiper yerel teslimatlar daha küçük bir coğrafi bölgeye hitap ettiğinden, markalar aynı gün ve sonraki gün teslimatları yerine getirebilir, böylece kusursuz müşteri deneyimi sağlar ve müşteri memnuniyetini, elde tutmayı ve kazanmayı artırır.

Sosyal medya: Alışveriş yapanın durağı oldu

Sosyal medyanın ortaya çıkışı, teknolojinin yönlendirdiği ve her şeyin tek bir tuşla erişilebilir olduğu bir dünyada gerçekten bir tür devrim oldu. Salgın, insanların içeride sosyal medya haber akışlarına göz atmasına, ürünleri incelemek için daha fazla zaman geçirmelerine neden oldu. Markalar, müşterilerle etkileşimde bulunmak ve markalarını oluşturmak için web sitelerini bu sosyal medya ağlarıyla entegre ederek, müşterilerin katılımını sağlamak için artık Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına geçtiler. Sosyal medya ve sosyal medya aracılığıyla çevrimiçi alışveriş trend oldu ve bu eğilim uzak gelecekte bile muhtemelen aynı kalacak.

Çevrimiçi alışverişte tüketici davranışı hızla gelişiyor ve işletmeler, tüketicilerin taleplerini karşılamak için yenilikçi çözümler üretiyor. İşletmeyi dijitalleştirmek, şirketlerin daha geniş bir erişim yaratmak için atabilecekleri ilk adımlardan biri ve toplayıcılar, küçük ölçekli satıcıların işlerini çevrimiçi hale getirmelerini sağlamak için tam da bunu yapıyor. Mevcut trendlerin devam edip etmeyeceğini söylemek kolay olmasa da kesin olan bir şey var - pandemi çevrimiçi alışveriş segmentini değiştirdi ve tüketici davranışı gelecekte de değiştirmeye ve geliştirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/356122

Yorumlar
Kalan Karakter 800