2023 Askerlik Borçlanması Ne Kadar?

Askerlik borçlanması 2023 en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Askerlik borçlanması nasıl yapılıyor? Askerlik borçlanması ne kadar oldu? Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? Sorularının cevapları haberimizde…

Güncelleme:

Askerlik borçlanması, ilinizde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden yapılmaktadır. Askerlik borçlanmasına askerlik terhis belgesi ile başvurulmaktadır. Askerlik borçlanması formu askerlik şubesi tarafından doldurulmaktadır. Formda, askerliğin hangi tarihler arasında yapıldığı ve hangi günlerin askerlikten sayılmadığı ortaya çıkmaktadır.

Doldurulan form askerlik şubesi tarafından onaylatıldıktan sonra, en son çalışılan iş yerinin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğünde belgenin sunulması istenmektedir. Belgeler teslim edildikten ve borçlanma hesaplandıktan sonra imza atılarak, borçlanma süresi başlatılmaktadır.

2023 Askerlik borçlanması ne kadar oldu?

Askerlik borçlanma süresine ait prim tutarı, başvurulan tarihteki asgari ücret ile asgari ücretin 7,5 katı arasında, kişilerin kendilerince belirlenene günlük kazancın %32’si oranında hesaplanmaktadır. 2023 yılı için askerlik borçlanması yüzde 55 oranında zamlanmıştır. Askerlik borçlanması 2023 fiyatı 57 bin 645 liradır.

Askerlik borçlanması 2024 yılına kadar en düşük aylık 3.244 liradır. Asgari ücrete zam geldiği takdirde, askerlik borçlanması tutarı da artar.  Tavan ücret üzerinden 18 aylık askerlik borçlanması yapanlar 379 bin 556 TL ödeme yapacak.

2023 Askerlik borçlanması taksitle ödeniyor mu?

Askerlik borçlanması tutarı, belirtilen tarihten itibaren 1 ay içinde ödenmelidir. Belirtilen tarih içinde ödenmezse başvuru iptal olmaktadır.

Etiketler askerlik
Yorumlar
Kalan Karakter 800