Zirvede söz vermişti! Benzin ve motorine veda etti

Çinli otomobil üreticisi BYD, fosil yakıtla çalışan tüm araçların üretimini durdurdu. BYD; sadece elektrikli ve hibrit otomobil üretimine geçti.

BYD, geçen yıl Glasgow'daki BM İklim Değişikliği Konferansı'nda BYD, 2024 yılına kadar içten yanmalı motorlara sahip araç üretimine son verme taahhüdünde bulundu.

Benzin ve motorinli araç üretimine son verme sözü veren otomobil üreticileri arasında Volvo, Ford, GM, Mercedes-Benz,  Jaguar Land Rover de bulunuyordu. 

BYD’den yapılan açıklamada, gelecekte yalnızca "Yeni Enerji Aracı" (NEV) olarak adlandırılan, şarj edilen, pilli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçlar üreteceği belirtildi. Açıklamada, şirketin piyasadaki mevcut benzin ve motorinli araçları için teknik servis ve satış sonrası destek hizmetlerini sürdüreceği ifade edildi.

1995 yılında pil üreticisi olarak kurulan BYD, 2003 yılında ev üretimine adım atarak Çin'in en büyük yeni enerji araçları üreticisi haline geldi. BYD, martta 104 bin 338 binek araç satarken, bunun 50 bin 674'ü şarj edilebilen hibrit, 53 bin 664'ü tam elektrikli modeller oldu. Benzin ve motorinli araç ise satılmadı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800