Zeytincilerin fiyat artışı beklentisi sürüyor! Düşük fiyatlar artık…

Mersin’in Mut ilçesinde zeytinlerin kilosu şuan 30 – 70 TL bandında satılıyor. Ancak zeytinyağı elde eden fabrikalar alım yaparken zeytin kilosunu tam 5 TL düşükten sayıyor.

Güncelleme:

Mersin’in Mut ilçesinde zeytinlerin kilosu şuan 30 – 70 TL bandında satılıyor. Ancak zeytinyağı elde eden fabrikalar alım yaparken zeytin kilosunu tam 5 TL düşükten sayıyor. Üretici buna oldukça tepkili. Fiyatların düşürülmesi normal bir şey değil!

Zeytinyağı üretim tesislerine zeytinlerini satmak için erkenden toplayan zeytinciler, bu sayede erken hasat yaparak gerekenleri bir bir gerçekleştiriyor. Ancak hasat ederek elde ettikleri zeytinleri ucuzdan satmakta istemiyorlar. Buna isyanlarını ise hasat süresini uzatarak gösteriyorlar. Çünkü zeytin üreticileri hasat süresini uzattıklarında zeytinlerini yağlığa çıkartıyorlar. Bu durumda da üretim tesislerine satmaları gerekmiyor.

Zeytinciler kızgın!

Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsüm Kevser, konu hakkında bir açıklama yaptı. Zeytinin kilo fiyatlarının üretim tesislerinde düşüşüne oldukça tepki gösterdiklerini belirten Kevser, bu anlamda zeytinlerin yağlığa çıkartıldığını belirtti. Böylece üretim tesislerine zeytin satılmadığını söyledi.

Üreticilere hiçbir şekilde açıklama yapılmadığını da belirten Gülsüm Kevser, bu durumun öfkeye neden olduğunu ve çiftçinin yaşanan bu durumdan dolayı kızgın olduğunu ifade etti. Erken dönem hasatların 30 – 70 TL arasında yağlıkların ise kilosunun 50 – 60 TL arasında satıldığını söyledi.

Etiketler Tarım çiftçi zeytin
Yorumlar
Kalan Karakter 800