Zengin olmak günah mı?

Özlem Denizmen sordu, Nihat Hatipoğlu yanıtladı.

Özlem Denizmen: Hocam zenginlik günah mı?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: Hayır, hiçbir zaman. Veren el, alan elden daha hayırlıdır diyor. Daha üstündür demiyor hayırlıdır diyor. Çünkü belki alan daha üstün olabilir Allah katında.

İslam sermayeye düşman değil, sermayenin nasıl kazanıldığına bakar, sermayenin nasıl kullanıldığına bakar, bu nedenle de Sahabe-i kelam içinde Resulullah’ın cemaati içinde Abdurrahman Bin Avk var ki çok zengin, Hz. Ebubekir var ki çok zengin.

Talha vardır ki Ebu Talha vardır ki çok zengin(Hz. Hatice) Hz. Osman var. Hz. Hatice Resullullah’ın eşi son derece zengin, Hz. Peygamber ticaret yapıyor. İmamı Azam Ebu Hanife çok zengin.

Yani çok zenginler vardı İslam hiçbir zaman niye kazandınız dememiştir. Nasıl kazandın, haramdan mı? Helalden mi? Kul hakkı var mı, yok mu? Mazlumun hakkı var mı yok mu? diye.

İslam fakirlikte eşitlenmeyi istemez. İslam sosyalizm değil, komünizm değil. İslam, İslam’dır. Nedir O? Sermaye seni kullaştırmasın, sermayenin kulu haline gelme. Sermaye senin hayatını imanını inancını yönlendirmesin. Paranın mahkûmu olma Parayı sen elinde düzgün kazan düzgün kullan, düzgün yerde harca, efendisi sen ol. Kulun hakkını da ver orada. Çünkü 1/40 kulun hakkı vardır orada Adamdan adama fark eder. Mesela ben vatandaşım, bana bir fakir gelse 100 liram varsa 1 lirasını versem yetiyor. Ama Allah'a çok yakın olan insanlar bir fakir gelse cebindekinin tümünü veremiyorsa Allah katında sorumlu olabilir. Kademe kademe yani kişinin erginliğine göre sorumluluğu artabiliyor yani..

5 yıllık araştırmayla zenginlerin ortak özelliğini keşfetti!The Independent gazetesi yazarı Thomas C. Corley ilginç bir araştırmaya imza attı. Milyon dolarlık serveti olan insanları 5 yıl boyuca araştıran Corley, ortak bir özelliklerini keşfetti.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800