YouTube içerik üretenlere ne kadar ödeme yaptı?

Türkiye’de Google’dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi olan YouTube üzerinden para kazanan içerik üreticilerini sayısı ne kadar? YouTube, içerik üretenlere, sanatçılara medya şirketlerine ne kadar ödeme yaptı?

İÇERİK ÜRETENLERİN SAYISI VE YAPILAN ÖDEME MİKTARI

YouTube, dün gazetelere verdiği ‘YouTube siz bir video izlemeden önce ne yapıyor’ başlıklı ilanda çalışmaları hakkında bilgi verdi, ödenen rakamları açıkladı. Ayrıca 4 ilkeli koruma politikasının detaylarını açıkladı.

Her gün milyonlarca kullanıcının bilgi edinmek, eğlenmek gibi nedenlerle ziyaret ettiği YouTube, 57.4 milyon kullanıcıyla Türkiye’de Google’dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi konumunda olan YouTube, ilanda şu bilgileri paylaştı:

Global verilere göre, 2 milyondan fazla içerik üreticisi YouTube’dan gelir elde ediyor.

YouTube son üç yılda içerik üreticilerine 50 milyar doların üzerinde ödeme yaptı.

TÜRK KULLANICILAR NE KADAR ZAMAN AYIRIYOR

YouTube, Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 80’i tarafından tercih ediliyor.

Türkiye’deki kullanıcılar ayda ortalama 18.5 saatini YouTube’a ayırıyor.

DOĞRU BİLGİ VE GÜVENLİK NASIL KORUNUYOR?

YouTube bu konuda şu bilgiyi verdi: “Siz videoları izlemeye başlamadan önce izleyicileri korumak ve yaratıcı ifadeyi desteklemek adına sorumluluk alarak hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Politikalarımızı ihlal eden içerikleri kaldırıyor, zararlı bilgilerin yayılımının azaltılması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Kullanıcıların doğru bilgiye ulaşabilecekleri kaynakları öne çıkarıyor ve güvenilir içerik üreticilerini ödüllendiriyoruz.”

YOUTUBE’UN 4 İLKELİ KORUMA POLİTİKASI

YAYINDAN KALDIRMA: YouTube politikalarına uygun olmadığı tespit edilen videolar olabildiğince hızlı şekilde yayından kaldırılıyor. Makine öğrenimi ve insanlar yardımıyla politikaları ihlal eden videolar belirleniyor, ardından uzman ekipler tarafından incelemeler yapılıyor ve uygun olmadığı tespit edilenler yayandan kaldırılıyor.

AZALTMA: Potansiyel olarak zararlı olabilecek içerikler, kurulan özel ekipler ve makine öğrenimi desteğiyle bulunuyor, değerlendiriliyor ve yayılmaları azaltılıyor.

ÖNE ÇIKARMA: Doğrulanmış kaynaklardan gelen içerikler teşvik amaçlı öne çıkarılıyor. Haber, bilim gibi bilgilendirici içeriklere sahip güvenilir kanallar izleyicilerin önerilerine eklenerek üst sıralara yükseltiliyor.

ÖDÜLLENDİRME: Yaratıcı yaklaşımlar ödüllendiriliyor. Kaliteli içerik sunanların para kazanmasına yardımcı olunuyor. Bu içerikleri üretenlerin çoğu istihdam imkanı yaratıyor, bölgesel ve global ekonomiye katkı sağlıyor.

 

İşyerinde mükemmel bir gün nasıl olmalı?İşyerinde mükemmel bir gün nasıl olmalı?İşte motivasyonunuzu korumak ve çalışma saatlerinden en iyi şekilde yararlanmak için bunlara dikkat edin.

 

 

Etiketler Youtube Video
Yorumlar
Kalan Karakter 800