Yıllık 3500 TL doğalgaz yardımı! Şartları neler?

İhtiyaç sahibi bireyler, 2024 yılında aylık 338 TL ve yıllık olarak 3,500 TL'ye kadar doğal gaz yardımından faydalanma imkanına sahip olacaklar. Peki bu yardımdan kimler yararlanabiliyor? İşte şartlar...

'Doğalgaz Tüketim Desteği' programından yararlanmak için başvuruda bulunacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, başvuruyu e-devlet üzerinden yapması, ikamet ettiği ilçe veya beldede doğal gaz arzının sağlanmış olması, ikamet ettiği adreste ön ödemeli ya da faturalı bir doğal gaz aboneliğine sahip olması, ödemesi gereken faturanın mesken abone grubuna ait olması, ve ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliği kararı alması gerekiyor. 

E-devlet üzerinden yapılan başvuru sonucunda destekten onay alan vatandaşlar, aylık 438 TL'ye kadar ve yıllık olarak 3,500 TL'ye kadar doğal gaz yardımından PTT şubeleri aracılığıyla faydalanabiliyorlar. 

Yıllık 3500 TL doğalgaz yardımı! Şartları neler?  resim: 0

Doğal gaz destek başvuruları nasıl yapılıyor?

Doğal gaz destek başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar, kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri, hak sahiplerinin PTT kartlarına yatırılmaktadır. Destek şartlarını karşılayan bireyler, PTT'ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek yardımdan faydalanabilirler. Yardım miktarı, başvurunun ardından belirleniyor. 

Etiketler Doğalgaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800