Yeni yılla birlikte sigorta poliçelerine büyük zam yolda!

Enflasyondaki artış sigorta fiyatlarına da yansıyor. Yeni yılın gelmesiyle birlikte sigorta poliçelerinde önemli oranlarda prim artışları bekleniyor.

Sigorta şirketleri, çeşitli risklere karşı poliçeler sunarak güvence sağlar. Ancak onlar da kendi risklerini başka şirketlere sigortalatma pratiği olan reasürans yöntemine başvururlar.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 100 milyar doların üzerinde zarar meydana geldi. Zararın 5 milyar dolarlık kısmını reasürans şirketleri karşılamak zorunda kaldı. Bu durum, sigorta şirketlerini poliçe primlerini 2-3 katına çıkarmaya yönlendirdi.

Şirketler, maliyetlerinin dolar bazında bile büyük ölçüde arttığını ifade ediyorlar. Bu maliyet artışları, konut, sağlık ve kasko poliçelerine yansıyarak primlerin yükselmesine sebep olacak. En yüksek prim artışları ise ticari ve işyeri sigortalarını etkileyecek.

Trafik sigortası artacak mı? 

Trafik sigortası alanında ise devlet tarafından üst sınırlar belirlendi bu nedenle şu an için artış beklenmiyor. Ancak, şirketler trafik sigortası alanında ciddi zararlar yaşadıklarını belirtiyor ve bu zararların diğer poliçelerin primlerine yansıyabileceği uyarısında bulunuyorlar. (NTV) 
 
 

 

Etiketler Zam Sigorta
Yorumlar
Kalan Karakter 800