Yeni meslek: Travma temizlikçileri!

Dünyada artan yalnızlığa paralel yalnız başına ölenlerin çoğalması, yeni bir meslek kolu doğurdu. Kimsesiz ölüp aylar sonra bulunanların evlerini bu konuda eğitim almış uzmanlar temizliyor. Ekip, adli olaylar sonrası da evlerin temizliğini yapıyor.

Avustralya’da tek başına ölen ve kimseleri olmadığı için uzun süre öldükleri fark edilen kişilerin evlerini temizlemek için özel bir şirket kuruldu. Uzun süre genelde kokudan dolayı fark edilerek bulunan cesetleri çürümüş olan bu kişilerin kalıntıları ve izlerinin dikkatle temizlenmesi gerekiyor. Yalnız oldukları için de evleri büyük oranda bakımsız kalan ve çürüyen bu kişilerden kalan eşyaların çoğu çöp oluyor. Bu çöplerin de toplanması gerekiyor. 18 yaşından bu yana temizlikçilik yapan Jerry Cook (52), ‘Ulusal Travma ve Olay Yeri Temizleme’ isimli bir şirket kurdu.

5 GÜN SÜREBİLİYOR

Jerry Cook ve ekibi, cesetlerin ardından yaşanmaz haldeki evlerin yeniden kazandırılması için çalışıyor. Öldüğü 19 ay sonra fark edilen bir kişinin evini özel korunaklı tulumlar ve kimyasal çözücüler ile temizliyorlar. Tıpkı bir cinayet mahallinde çalışan adli tıp uzmanları gibi titiz davranıyorlar. İki kişilik ekipler bir evi beş günde temizleyebiliyor.

Cook bu işi yapmaya yanan evleri temizlerken karar verdiğini, izi en zor çıkarılan şeyin de yanan evlerdeki duvarlardan insan kalıntıları çıkarmak olduğunu söylüyor. Ülke çapında 42 kişilik ekibiyle hizmet veriyor.

Yeni meslek: Travma temizlikçileri! resim: 0

Yorumlar
Kalan Karakter 800