Yeni medya sanatına Odeabank'tan büyük destek! Genç sanatçılara 100’er bin lira…

Odeabank'ın sanat platformu O'art, yeni medya sanatının genç temsilcilerine destek olmak amacıyla önemli bir adım attı.

Piksel eğitim programıyla işbirliği yaparak, Piksel. | O'art platformunu hayata geçiren banka, bu birliktelikle dijital sanatın ve sanatçılarının görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

Dijital sanata can suyu

Türkiye'de dijital sanatı desteklemeyi amaçlayan Odeabank, alanında lider olan Piksel ile bir araya gelerek yeni medya sanatçılarının yolunu açacak eğitim programları ve fonlar sunuyor. 2022-23 dönemi için planlanan bu destekler, sanatçıların eser üretimlerine maddi katkı sağlayacak ve sektörle buluşmalarına olanak tanıyacak.

Yaratıcılığa 1 milyon TL destek

Piksel & O'art | Yeni Medya Misafir Sanatçı Programı, jüri seçimiyle belirlenen 10 genç sanatçıya 100'er bin TL üretim desteği sunuyor. Bu destek, 35 yaş altı, ilgili üniversite bölümlerinden mezun veya eğitimine devam eden sanatçılara yönelik.

Eğitim ve sanat dünyasıyla iç içe bir fırsat

Program kapsamında sanatçılar, 3 aylık yoğun bir program sürecinde Türkiye'den ve dünyadan önemli isimlerle tanışma ve onlarla çalışma imkanı bulacak. Ayrıca, program mezunlarından iki şanslı sanatçıya ABD'deki prestijli Residency Unlimited programında yer alma fırsatı sunulacak.

Sanatçılar İçin Vitrin: Piksel. | O’art Sergisi

Eğitim programını tamamlayan sanatçılar, O'art tarafından organize edilen bir sergide eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacaklar.

Herkes İçin Açık Eğitim: Piksel. | O’art Masterclass

Piksel. | O’art Masterclass eğitimleri, yeni medya sanatı üretiminde kullanılan teknolojik araçların eğitimini ücretsiz olarak sunuyor. 7 farklı başlık altında, toplamda 140 kişinin eğitim alması planlanıyor.

Sanat Diyalogları: Piksel. | O’art Talks

Piksel Talks, sanatçıları ve sanat profesyonellerini bir araya getiren bir konuşma serisi. 12 farklı oturum, fiziksel etkinlikler olarak düzenlenecek ve daha sonra geniş kitlelere online ortamda ulaştırılacak.

Etiketler Sanat
Yorumlar
Kalan Karakter 800