Yeni Ehliyet Başvurusunda '2 Lira' Krizi

1 Ocak 2016’dan itibaren yeni ehliyet başvuruları başladı. Ehliyetlerinin yenilenmesini isteyenler bankaya 15 TL yatırmak zorunda. Ancak bazı bankalar, anlaşmaları olmadığı için sadece 13 TL’yi alıyor, kalan 2 TL ise başka bir banka tarafından tahsil ediliyor. Bazı bankalar, Maliye Bakanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile...

1 Ocak 2016’dan itibaren yeni ehliyet başvuruları başladı. Ehliyetlerinin yenilenmesini isteyenler bankaya 15 TL yatırmak zorunda. Ancak bazı bankalar, anlaşmaları olmadığı için sadece 13 TL’yi alıyor, kalan 2 TL ise başka bir banka tarafından tahsil ediliyor.

Bazı bankalar, Maliye Bakanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşması olduğu için 15 TL’nin tamamını tahsil edebiliyor, ancak sadece Maliye Bakanlığı ile anlaşması olan bazı bankalar ise yalnızca 13 TL’yi alıyor kalan 2 TL ise anlaşmalı olan bankalarca tahsil ediliyor.

Bu durumu banka veznesinde öğrenen bazı vatandaşlar ise oldukça şaşırdı. Paranın tamamını ödemek için sıra bekleyen vatandaşlar, durumu öğrenince bir hayli sinirlendi ve sadece 2 TL için başka bir bankanın yolunu tuttu, ayrıca sıra bekledi.

Paranın Tamamını Tahsil Eden Bankalar:

Akbank, Aktif Yatırım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Anadolubank, Finansbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Tekstilbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası (TEB)

Yalnızca Kart Bedeli Olan 13 TL’yi Tahsil Eden Bankalar:

Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, HSBC, Denizbank, Citibank, Ziraat Katılım Bankası, Alternatifbank, Arap Türk Bankası, Burgan Bank, Fibabanka, Odea Bank A.Ş., Turkishbank, Turkland Bank

Etiketler ehliyet banka
Yorumlar
Kalan Karakter 800