Yaşlı ve engelli aylığında yüzde 50 artış! Ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek ödemelerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir artışın gerçekleştirildiğini duyurdu. 

Göktaş, yaptığı açıklamada, ocak ayındaki memur maaş katsayısı düzenlemesi sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki ödemelerde düzenleme yapıldığını ifade etti.

Bakan Göktaş, "Türkiye Yüzyılı"nda toplumun tüm kesimlerini hedefleyen sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini artırmayı ve hizmet kalitesini iyileştirmeyi amaçladıklarını belirterek, yeni hizmet modelleri ve alanlarını geliştirmeye devam edeceklerini ve ortaya çıkabilecek yeni zorluklara çözümler üreteceklerini vurguladı.

Düşük gelirli birey ve ailelere yönelik desteklerin sosyal hizmet modelleri aracılığıyla sağlandığını belirten Göktaş, "Yapılan sosyal yardım artışlarıyla birlikte yaşlı aylığını 2,348 liradan 3,504 liraya çıkartıyoruz. Ayrıca, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıklarını 1,874 liradan 2,797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarını da 2,811 liradan 4,196 liraya yükseltiyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1,874 liradan 2,797 TL’ye yükseldiğini ifade etti.

Evde Bakım Yardımı ne kadar?

Geçen yıl toplamda 116,2 milyar lira "Evde Bakım Yardımı" gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Göktaş, "Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşımıza Evde Bakım Yardımı yapıyoruz. Bu yılın ocak-temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nı 5,097 liradan 7,608 liraya çıkardık" diye ekledi.
Çocukların öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini vurgulayan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarını belirtti.

SED'e yönelik ekonomik destek tutarlarında yapılan düzenleme hakkında konuşan Göktaş, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3,571 liradan 5,330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5,705 liradan 8,895 liraya çıkartıyoruz" dedi.

Etiketler Zam engelli Maaş yaşlı
Yorumlar
Kalan Karakter 800