Yabancıların taşınmaz alımında şartlar değişti

Türkiye'de vatandaşlık kazanmak isteyen yabancılar için 400 bin dolar değerinde taşınmaz satın alma koşullarında değişiklik yapıldı. Yapılan güncelleme ile vatandaşlık edinimi için gerçekleştirilen taşınmaz alımlarında, arsaların üzerinde yapı bulunması şartı getirildi.

Güncelleme:

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikteki güncelleme ile, yabancıların Türkiye'de vatandaşlık kazanabilmesi için gereken şartlardan biri olan 400 bin dolar değerindeki taşınmaz edinimiyle ilgili uygulama maddesi, "400 bin dolar tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz" olarak değiştirildi. Düzenlemenin önceki hali, sadece "En az 400 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmaz" ifadesini içeriyordu.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından paylaşılan verilere göre, bu yılın ilk 10 ayında Türkiye'ye yabancı uyruklular tarafından gerçekleştirilen net gayrimenkul satışının toplam yatırım tutarı 3,09 milyar dolar olarak kaydedildi. Önceki yılın tamamında ise bu tutar 6.27 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

Etiketler yabancı
Yorumlar
Kalan Karakter 800