Vergi kayıp ve kaçağını önlemek için elektronik ödemeler yakın takibe alındı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaybını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  küresel çapta artan e-ticaretin Kovid-19 salgınıyla birlikte Türkiye'de de arttığını belirtti. Bu artışın elektronik ödemelerde de yüksek artışlara neden olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, yüksek ticaret hacminin vergi yükümlülüklerine etkisini değerlendirmek adına kapsamlı analizler yaptıklarını vurgulayarak, vergi kaybını önlemek için banka kartları, kredi kartları ve sanal kartlar aracılığıyla gerçekleşen elektronik ödemeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın elektronik ödemelere ilişkin verileri değerlendirdiğini ifade eden Şimşek, bu kapsamda sosyal medya platformlarından gelir elde edenleri de izlemeye aldıklarını söyledi.

Gerekli işlemler başlatıldı

Şimşek, özellikle Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde eden fenomenlerin vergi beyanlarını incelediklerini ve bu kişilerin vergi mükellefiyetlerini detaylı bir şekilde analiz ettiklerini açıkladı. Ayrıca, sosyal medya üzerinden gelir elde eden ancak vergi ödemeyen kişilerin tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Şimşek, vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi amacıyla devam eden çalışmaların, vergi adaletini sağlama yolunda önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, mükelleflerin uyumsuzluklarını gidermek adına bilgilendirme ve rehberlik çalışmalarının yapıldığını söyledi. Ayrıca, KDV oranıyla ilgili usulsüzlüklerin önüne geçmek için yapılan denetimlere de ağırlık verdiklerini belirtti ve bu kapsamda restoran ve kafelerde gerçekleştirilen satışlara yönelik yapılan denetimlerin sonuçlarını paylaştı.

Etiketler vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800