Uzun yola çıkacak sürücüler dikkat! Bu hataları yapmayın

Uzun yola çıkacak sürücülere son uyarılar... Sıcaklık artışının direksiyon başında uyku haline yol açabileceğini, unutmayın. 1-2 saniyelik uyku, dalgınlık halinde bile kazaların yaşanabileceği unutmayın. İşte sürücü kaynaklı kazaları, can ve mal kaybını önleyecek tedbirler...

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi, Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Yücel Yüzbaşıoğlu, Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile karayollarında ciddi bir hareketlilik yaşandığına dikkati çekti. Sürücü hatalarından kaynaklı trafik kazalarının, ölümlerin ve sakatlanmaların basit tedbirlerle önlenebileceğinin altını çizen Yüzbaşıoğlu, şu uyarılarda bulundu:

⇒ Araçlarınızın bakımlarını yola çıkmadan önce kontrol edin.

Araç içinde sürücü ve her yolcu mutlaka emniyet kemerini taksın.

Çocukların yaşına uygun yükseltme ve çocuk koltuğu ile seyahat etmesi ve bu şekilde emniyet kemerlerini takması büyük önem taşıyor.

Çocuklar ön koltuklarda seyahat etmemelidir. Bazı anne ve babalar çocuklarını kucaklarına alarak ön koltukta yolculuk yapıyor. Emniyet kemeri takmayan bu çocuklar için kaza sırasında açılacak hava yastıkları, ciddi yaralanmalara veya ölümlere sebep olabilir.

Araç içinde sürücüleri rahatsız eden, dikkat dağıtıcı yüksek ses, müzik veya tartışmalardan uzak durulmalıdır.

Sürücülerin araç kullanırken aynı anda navigasyon ayarlarıyla ilgilenmesi ciddi dikkat dağınıklarına ve dolayısıyla kazalara sebep oluyor. Bu nedenle navigasyon ayarlarının araçtaki diğer yolcular veya aracın güvenli bir alana park edildikten sonra yapılması gerekiyor.

Asla alkollüyken araç kullanmayınız.

⇒ Sıcaklık artışı ve güneş direksiyon başında ciddi bir uyku haline yol açabiliyor. Sürücüler bu konuda dikkatli olmalı. 1-2 saniyelik uyku, dalgınlık halinde bile kazaların yaşanabileceği unutulmamalı.

Sürücülerin uykusu geldiğini hissettiği an aracını uygun bir alana park ederek dinlenmesi birçok kazayı engelleyecektir.

İnternet paketinden tasarruf etme yöntemleriİnternet paketinden tasarruf etme yöntemleriElinde akıllı telefonu olmayan yok gibi. Telefonlar akıllı olunca da masrafları artıyor. Çoğu işlemlerimizi gerçekleştirdiğimiz telefonlar, internet paketimizden oldukça yiyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800