Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvuruları başlıyor: İşte tarihler ve detaylar!

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı için başvuru tarihleri belli oldu. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavına girecek olan kişiler için başvuru süreci ile ilgili detaylar aktarıldı.

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu açıklandı. Kılavuz detaylarında sınav başvuru tarihi, sınav giriş belgesi sınav tarihi ve sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihle ilgili bilgiler yer alıyor.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik yazılı sınavına dair konular ve konulara ait soru dağılımları da kılavuz içerisinde yer alıyor. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu, sınav giriş yerlerinin nerede açıklanacağı ve sınav tarihi gibi sorular ayrıca merak ediliyor. İşte, haberimiz içinde yer alan o detaylar...

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına ne zaman başvurulacak? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Kılavuz içerisinde yer alan detaylara göre sınav başvuru tarihleri; 25 Eylül tarihi itibariyle başlayarak 4 Ekim tarihinde de son bulacak. Kılavuz içerisinde yer alan bir başka detay ise sınav giriş belgesi 13 Kasım'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinde yayımlanacağı bilgisidir.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvuruları başlıyor: İşte tarihler ve detaylar! resim: 0

Uzman öğretmenlik sınavı giriş ücreti ne kadar?

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı için giriş ücretleri 530 TL olmak üzere belirlendi. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı yoluyla ve https://odeme.meb.gov.tr adresi üzerinden tüm bankaların kredi kartları olmak üzere MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılacak.

Başvurmak isteyen adaylar, sınav giriş belgelerini 13 Kasım tarihinde www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşım sağlayabilecek. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınav tarihi ise 19 Kasım saat 10.00'da yapılacak. Sınavı tamamlayan adayların sonuçları 24 Kasım günü yayınlanacak. Adaylar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu ile ilgili detaylara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sayfası üzerinden ulaşabilecek.

Etiketler öğretmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800