Uzaya ikinci Türk astronot gönderilecek! Yine astronotun ismi açıklandı!

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna tamamlamasının ardından Türkiye şimdi de ikinci astronotun uzaya göndermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili detaylar aktarıldı.

Güncelleme:

Uzayın ikinci Türk astronotu belirlendi. Şimdi de gözler ikinci Türk astronot ile ilgili detayları çevrildi. İşte o detaylar…

Uzay görevi tamamlandı

Türkiye tarihte bir ilke imza attı. Alper Gezeravcı önderliğinde Türkiye ilk uzay görevini tamamlamış oldu. İlk Türk astronot olarak bilinen Alper Gezeravcı ülkemiz adına ilk uzay yolculuğunu başarılı şekilde gerçekleştirmiş oldu. Gezeravcı Uluslararası uzay istasyonu üzerinden dünyaya iniş yolculuğu ile dikkat çekti. İkinci astronot olarak da Tuva Cihangir Atasever belirlenmişti. Atasever’in uzaya gidecek olduğu tarih netleşti.

Türkiye ikinci astronot için hazırlıklara başladı

Alper Gezeravcı uzay görevini tamamlamasının ardından şimdi de ikinci Türk astronot olan Tuva Cihangir Atasever’in uzaya gideceği tarihi merak konusu oldu. Tuva Cihangir Atasever’in uzaya gideceği tarih belirlendi. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı olarak bilinen Yusuf Kıraç yapmış olduğu açıklama kapsamında Türkiye’den uzaya gidecek olan ikinci ticari astronotun Tuva Cihangir Atasever olduğunu belirlemişti. Nisan 2024 tarihinde nisan ilk haftasından itibaren olacak şekilde Tuva Cihangir Atasever’in uzaya gitmesinin planlandığı dile getirildi. Yedi farklı deneyin yapılacağını belirten Yusuf Kıraç, 80 kilometrelik yörünge altında uçuşun gerçekleştirilecek olduğunu belirtti. Şimdi de Türkiye ikinci astronotu araştırmaya başladı.

Tuva Cihangir Atasever

Tuva Cihangir Atasever ikinci Türk astronot olarak Türkiye’nin gündemine geldi. Vatandaşlar bu ismin kim olduğunu araştırmaya başladı. Tuva Cihangir Atasever 12 Ağustos 1009 92 Ankara doğumlu olarak biliniyor. Atasever, mühendis ve de Türkiye’nin uzaya gidecek ikinci ticari astronotu olacak.

Atasever, Türkiye’de elektrik elektronik mühendisliği bölümü üzerinden lisans eğitimini aldı. Ankara Bilkent Üniversitesi üzerinden eğitimlerini tamamladıktan sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde Yükseklisans yapan Tuva Cihangir Atasever daha sonrasında Türkiye’ye döndü. Beş yıl süresince Roketsan’da aviyonik Mühendisliğe yapan Tuva cihangir Atasever şimdi de ikinci Türk astronot olmak için hazırlıklarına başladı. Şimdi de Türkiye ikinci uzay yolculuğu için nisan ayı adına gün saymaya başladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800