Ünlü markaların üretimini yapıyordu: 65 yıllık tekstil devi konkordato ilan etti

Emek Kumaş AŞ, Zara, H&M ve Marks & Spencer gibi tanınmış markaların kumaşlarını üreten bir şirketti. Ancak, döviz kurlarındaki artış ve maliyetlerdeki yükseliş nedeniyle şirket, 500 milyonu aşan borcunu ödeyemeyerek konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Emek Kumaş AŞ, Zara, H&M ve Marks & Spencer gibi ünlü markaların kumaşlarını üreten bir firma olarak bilinmekteydi. Ancak, kurda yaşanan yükseliş ve artan maliyetlerin etkisiyle, şirket 500 milyon TL'yi aşan borcunu ödeyemeyerek konkordato ilan etti.

İstanbul merkezli Emek Ticaret ve Emek Group'un temeli, halı ve mobilya satışıyla atılmıştı ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olarak öne çıkıyordu. Emek Group, Zara, Marks & Spencer, Naf Naf, Bestseller, H&M, Gerry Weber, Koton ve Tom Taylor gibi dünya devleriyle kumaş üretimi ve satışı konusunda işbirliği yapmaktaydı.

Ancak, Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava dosyasına göre, grubun mali yapısı son derece güçlü olmasına rağmen, ekonomideki istikrarsızlık nedeniyle sarsıldı. Dava dilekçesine göre, kurlardaki dalgalanma, maliyetlerdeki %110'lık artış ve kredi faizlerinin %60'a çıkması, grup şirketlerinin mali dengesini bozdu. Emek Global'in 334 milyon TL, Emek Kumaş'ın 110 milyon TL ve Emekteks'in ise 81 milyon TL borcu bulunuyor.

Davanın son duruşmasında, 3 şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi. Ayrıca, şirketlerin sahibi İbrahim Cüneyt Önügören de konkordato kapsamına alındı.

Etiketler tekstil
Yorumlar
Kalan Karakter 800