Türkiye'ye turist akını: Bakın en çok turist nereden geldi...

Yılın ilk on ayında, Türkiye'ye 5,8 milyon turist akın etti. Bu turistlerin yüzde 21'i Rusya'dan geldi.

Güncelleme:

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) verilerine dayanarak, bu dönemde Türkiye'yi tercih eden Rus turist sayısı, önceki yıla göre yüzde 26 oranında arttı. Ancak, pandemi öncesinde 2019'da kaydedilen sayıya kıyasla yüzde 12,8 daha düşük bir seviyede bulunuyor.

Antalya birinci tercih

Rus TASS haber ajansına göre, Türkiye ziyaretlerinde Rus turistleri, Almanlar ve İngilizler izliyor. Antalya, bu yıl da Rus turistlerin en favori destinasyonu olarak öne çıkıyor. Ocak-Ekim döneminde, bir önceki yıla göre yüzde 17,5 artışla 3 milyon 300 bin Rus turistin Antalya'yı tercih ettiği bildiriliyor. Ancak, Antalya'ya yapılan ziyaretler, pandemi öncesi 2019 rakamlarının yüzde 38,7 altında kaldı. 

ATOR'a göre, Ekim ayında Türkiye'yi ziyaret eden Rusların sayısı 672 bin 200 oldu. Bu rakam, 2022 yılı Ekim ayına kıyasla yüzde 12,5'lik bir düşüşü yansıttı. Ancak, bu düşüşün, Rusya'nın Ukrayna ile savaş durumunda kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından geçen yıl Türkiye'ye yönelik yoğun ilgiden kaynaklandığı düşünülüyor. 

Etiketler turist
Yorumlar
Kalan Karakter 800