Türkiye'de kediye miras bırakılabilir mi?

Vefat halinde kedisine ya da beslediği başka bir hayvana miras bırakabilir mi? Türkiye’de böyle bir uygulama var mı?

Vefatı halinde gayrimenkulünün kedisine kalmasını isteyen bir kişi, bunun için vasiyetname hazırlaması halinde uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

Hukukçu Tamer Heper, Posta gazetesindeki köşesinde bu soruyu yanıtladı. Gönderilen mektubun kendisini çok duygulandırdığını belirten Heper, soruyu şöyle cevapladı:
“Hukuki olarak buna imkan yok. Gayrimenkul bir hayvan adına tescil edilemez. Ancak vasiyetnamede şuna benzer hükümler olabilir: ‘Evimin gelirinin yarısı kedimin bakımına harcanacaktır.’

Bizde mirastaki hükümleri yerine getirecek bir tenfiz memuru tayini mümkündür. Tüm terekenin idaresi birine bırakılabilir ve bunun içinde kedinin beslenmesi ve bakımı için bir gelir bölümü ayrılabilir. Ancak ev hayvanlarının beni üzen bir başka özelliği de ömürlerinin kısa olmasıdır. Kedi veya köpek 10-15 beş yıllık ortalama ömre sahiptir ki bakımı için uzun yılların gerekmeyeceği de bir gerçektir.

Borçlarınızdan hızlı kurtulmanın 10 yolu!Borçlarınızdan hızlı kurtulmanın 10 yolu!Herkes hayatının belli bir döneminde borçla yaşamak zorunda kalabilir. Önemli olan bu dönemin kısa sürmesini istemek ve borçları kapatmak için kararlı bir plana sahip olmak. İşte hayatınızı güzelleştirecek sizi borçlardan hızlıca kurtaracak bir plan!

 

Etiketler kedi Haber miras
Yorumlar
Kalan Karakter 800