Borçlarınızdan hızlı kurtulmanın 10 yolu!

Herkes hayatının belli bir döneminde borçla yaşamak zorunda kalabilir. Önemli olan bu dönemin kısa sürmesini istemek ve borçları kapatmak için kararlı bir plana sahip olmak. İşte hayatınızı güzelleştirecek sizi borçlardan hızlıca kurtaracak bir plan!

1 10 MİNİMUMDAN FAZLA

Kredi kartı borçlarınızı en kısa sürede bitirmenin yolu asgari tutardan daha fazlasını ödemektir.

2 10 KARTOPU METODU

Asgari tutardan daha fazla ödeme yapıyorsanız, kartopu yöntemini kullanabilirsiniz.

  • Borçlarınızın küçükten büyüğe listeleyin.
  • En küçük borcunuz için ekstra bütçe ayırarak bitirin.
  • Sonra diğer küçük borca geçin. Bu yöntemi bütün borçlarınız bitene kadar uygulayın.
3 10 EKSTRA ÇABA

Herkesin ek gelir kazanabileceği ekstra işler vardır. Mesela; bebek bakıcılığı, ev temizlemek, görsel danışmanlık ya da bahçe temizlemek gibi.

Ek gelirinizi borç kapamaya yönlendirebilirsiniz.

4 10 SADE YAŞAM

Gerçekten borçlarınızdan hızla kurtulmak istiyorsanız, bir dönem için hayatınızı sadeleştirmek, harcamalarınızı kısmak işinizi hızlandırır. 

5 10 SATIN

Kullanmadığınız, dolap bekleyen ne var ne yok fotoğrafını çekin, internete koyun ve satın. Oradan gelecek 3-5’le mi borçlarım bitecek demeyin, mutlaka borçlarınızın erimesine katkısı olacaktır.

6 10 BORÇ TRANSFERİ

‘Bir çok yere borcum var, nereye ne ödeyeceğimi bile karıştırıyorum’ diyorsanız, borç transferi ile tüm borçlarınızı tek bir bankada toplayabilirsiniz. Bu şekilde bir yapılandırma yapacaksanız öncesinde faiz oranlarını detaylıca araştırın.

7 10 BEKLENMEDİK GELİRLER

Prim, ikramiye, miras… Elinize böyle bir toplu para geçerse sakın ola ‘uzun zamandır kendimi sıktım, bunu da gönlüme göre harcayayım’ demeyin. Borç kapatmak için kullanın. Borçlarınız bir bitsin, hafifleyin, sonra gönlünüzü hoş edersiniz.

8 10 ALIŞKANLIKLARA DİKKAT!

Eğer her ay borcunuz artıyorsa belki de alışkanlıklarınızı değiştirmenin vakti gelmiştir. Günlük harcamaları kontrol edip limitlemekle başlayın. Öğlen kahvenizi dışarıda içmeseniz ya da sabah tost yerine evde yapacağınız sandviçinizi yeseniz ne kaybedersiniz?

9 10 UZAK DURUN

Baktınız kendinizi tutamıyorsunuz, bir süre uzaklaşmayı deneyin. En sevdiğiniz mağaza, hayır diyemediğiniz restoran, sizi sizden alan ayakkabıcı… Göz görmeyince gönül daha kolay katlanır.

10 10 YÜZLEŞMEK

Aslına bakarsanız en önemlisi bu. Gerçeklerle bir an önce yüzleşin ki en kısa sürede önlemini alabilin. Ne kadar hızla borçsuz bir hayata geçerseniz o kadar hızlı hayal ettiğiniz hayatı yaşamaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800