Türkiye’de bir ilk olacak! İstanbul havalimanında müthiş bir özellik tanıtıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tam zamanlı olarak bağımsız üçlü paralel pist operasyonlarının uygulanmasının hayata geçirilmesi ile ilgili hep İstanbul havalimanında üç uçağın aynı anda üçlü iniş ve kalkış yapabilmesi imkanının kazandırılacağını belirtti.

Güncelleme:

İstanbul havalimanı için yeni bir güncelleme yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı. İşte o açıklama ile ilgili tüm detaylar…

Üçlü paralel pist uygulaması yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yapmış olduğu yazılı açıklama kapsamında İstanbul havalimanındaki mevcut kaynakların etkin şekilde kullanılabilmesi amacıyla birlikte çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Bakan, Avrupa Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın raporu kapsamında İstanbul havalimanı üzerinde 29-4 Şubat 2024 dönemi için günlük ortalama olarak 1309 uçuş ile birlikte Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunu belirtti. İstanbul havalimanının Türkiye’nin gözbebeği olduğu dile getirildi. İstanbul havalimanının konumu, hakları ve benzeri özelliklerinin daha çok güçlendirilmesi gerektiği aktarıldı. İstanbul havalimanındaki kaynakların mümkün olarak en etkin şekilde kullanılabilmesi amaçla eşzamanlı bağımsız üçlü paralel pist operasyonları adına çalışmaların 2022 yılında başlatılmış olduğunu ve şu dönemde tamamlanmasının çok yakın olduğu aktarıldı.

Bakan açıkladı

Ulaştırma ve altyapı Bakanı İstanbul havalimanı için bir açıklama paylaştı. İstanbul havalimanının mevcut kaynaklarının mümkün olduğu en etkili şekilde kullanabilmesi amaçlı eşzamanlı olarak bağımsız üçlü paralel pist operasyonlarının uygulaması adına çalışmaların 2022 onda başlatıldı aktarılmıştır. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte İstanbul havalimanındaki üç uçağın aynı anda bağımsız güçlü iniş ve kalkış yapılabilmesi adına imkan kazandırılacak. Önümüzdeki ay ise eğitimlere başlanılacak. Bu yıl içinde denemelere başlanılacak aktarıldı. Bu sistemin dünyada yalnızca Amerika’da olduğunu dile getiren Bakan Avrupa’da henüz böyle bir sistemin yapılmadığını paylaştı. Türkiye’de bu sistemi başlatılması ile birlikte Avrupa’da bir ilk olacağı ifade edildi.

Çeşitlilik artırılacak

İstanbul havalimanındaki kullanım veya gelen taleplere ilişkin olarak bilgi aktaran bakan, şu anda İstanbul havalimanının %80’e yakın bir oranında Türk Hava Yolları’nın etkisinin bulunduğu belirtildi. Havalimanındaki çeşitliliğin artırılmasının istendiği ve yabancı oyuncu şirketlerinden de çok fazla talep geldiği belirtildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800