Türkiye ekonomisi OECD ve G20 ülkeleri arasında zirvede!

Türkiye, yılın 3. çeyreğinde verisi açıklanan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi oldu.

Güncelleme:

OECD ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye ekonomisi temmuz-eylül döneminde gösterdiği performansla ekonomik büyümesini 13. çeyreğe taşıdı. Türkiye'nin yüzde 5,93'lük büyüme oranı, Avrupa Birliği (AB), OECD ve G20 ülkeleri arasında en yüksek performans sergileyerek birinci sıraya yerleşti.

OECD'de Türkiye'yi yüzde 5,9'luk büyüme oranıyla sadece Kosta Rika takip etti. Bu dönemde İsrail yüzde 3,4, Meksika yüzde 3,2 ve ABD yüzde 2,9 büyüme oranlarıyla sıralandı. OECD ülkelerinin ortalama büyüme oranı ise yüzde 1,7 olarak hesaplandı.

Norveç, OECD ülkeleri arasında ekonomisi en çok küçülen ülke olarak yüzde 1,5'lik daralma ile dikkat çekti. İsveç ise yüzde 1,3'lük daralma oranıyla ikinci sırada yer aldı.

Türkiye ekonomisi OECD ve G20 ülkeleri arasında zirvede! resim: 0

Türkiye lider konumda

Türkiye, G20 ülkeleri arasında da 3. çeyrek büyüme verilerinde liderlik koltuğunu korudu. Türkiye'yi yüzde 4,9 büyüme ile Endonezya ve Çin takip ederken, bu ülkeleri yüzde 3,2 büyüme oranıyla Meksika izledi.

AB'de ise söz konusu dönemde ortalama büyüme yüzde 0,1 olarak gerçekleşti. Romanya yüzde 2,1'lik büyüme oranıyla ilk sırayı alırken, Portekiz yüzde 1,9 büyüme oranıyla ikinci sırada yer aldı. Türkiye ekonomisi, AB ülkelerinin önünde daha hızlı ve güçlü bir büyüme performansı sergileyerek dikkat çekti.

Etiketler Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800