Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Net Mesaj: "Enflasyonu Tek Haneye İndirmeye Odaklandık!"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin en önemli gündemi olan enflasyonla mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi. Şimşek "enflasyonu tek haneye indirmeye odaklandık!"
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlYılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulanan ekonomi programının ana hedefini duyurdu: Enflasyonu tek haneye indirmek ve makroekonomik dengeyi sağlamak.
Yıllık Enflasyon Geriledi
Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre, dezenflasyon süreci planlandığı gibi devam ediyor:
- Ekim ayı tüketici enflasyonu yüzde 2,55 olarak gerçekleşti.
- Yıllık enflasyon, ekim ayında yüzde 32,87 seviyesine geriledi.
Yılmaz, bu görünümün orta vadeli hedeflerle uyumlu olduğunu belirtti. Ekim ayında gıda ve enerji fiyatlarındaki olumlu seyre dikkat çekerken, hizmet enflasyonunda da belirgin bir yavaşlama gözlemlendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, hükümetin enflasyonla mücadeledeki takvimini de paylaştı:
- 2026 hedefi: Enflasyonu yüzde 20'nin altına indirmek.
- 2027 hedefi: Enflasyonu tek haneli seviyelere indirmek.
Yılmaz: "Dezenflasyon stratejimizi para ve maliye politikaları ile eşgüdüm içerisinde, yapısal reformlardan destek alarak kararlı şekilde yürütmeye devam ediyoruz."
Güven ve İstikrar Vurgusu
Sadece rakamsal hedeflere odaklanmadıklarını belirten Yılmaz, ekonomide verimliliği artıracak, güveni ve istikrarı pekiştirecek adımların devam edeceğini söyledi.
Yılmaz, kamu kurumları arasındaki koordinasyonun ve program disiplininin korunmasıyla, dezenflasyonun kalıcı tesisinde başarıya ulaşılacağına olan inancını dile getirdi.