BYD Zirveyi Kaybetti! Satışlardaki Düşüş Hisseleri Vurdu, Rakip Markalar Rekor Kırdı
Elektrikli araç (EV) piyasasının devi BYD, ardışık aylık satış düşüşleriyle sarsılıyor. Şirket, Çin pazarındaki liderliğini kaybederken, hisseleri son dokuz ayın en düşük seviyelerine geriledi.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlBYD İkinci Sıraya Düştü
BYD'nin Ekim ayı satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 düşüşle 441.706 araca geriledi. Bu düşüşle birlikte, 453.978 araç satan SAIC Motor, Çin'in en çok satan otomobil markası unvanını geri alarak BYD'yi ikinci sıraya itti. Hisse senedi fiyatı, Hong Kong'da erken işlemlerde düşüş yaşayarak Mayıs zirvesinden bu yana yaklaşık yüzde 36 değer kaybetti.

BYD için endişe yaratan bir diğer nokta ise, Ekim ayının genelde yılın en iyi satış ayı olmasına rağmen, şirketin yıllık sevkiyat hedeflerini yakalamakta zorlanacak olması.
Morgan Stanley'nin yıllık 4,6 milyon adetlik sevkiyat tahminini karşılamak için BYD'nin Kasım ve Aralık aylarında aylık ortalama 450 bin teslimat yapması gerekiyor.
Yılbaşından bu yana toplam satışlar 3,7 milyon seviyesinde kaldı.
Rakipler Yükselişte
BYD'nin düşüş yaşadığı bir dönemde, Geely Automobile Holdings, Nio, Xpeng ve Zhejiang Leapmotor Technology gibi markalar, Ekim ayında rekor aylık satış rakamları bildirdi.

Yeni pazara giren Xiaomi de bir başka güçlü ayı geride bıraktı.