Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Ne kadar artacak?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, dün Soma'da vefat eden 301 madencinin defnedildiği mezarlığı ziyaret etti. Gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücretle ilgili konulara da değinen Atalay, vergi düzenlemelerine vurgu yaptı. Yüzde 27'lik vergi dilimine daha önce altı ayda girildiğini ancak artık bu dilime nisan ayında girildiğini belirten Atalay, vergi konusundaki düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi temsilcilerinin bulunacağını söyleyerek, "Onlar bu parayla nasıl geçiremediklerini anlatacaklar. Yaşayan bizzat orada oturacak. Kadın da olacak erkek de olacak" açıklamasında bulundu. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

Atalay, asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili "Asgari ücret çıktığında maalesef ülkemizde ete, süte, kiraya her şey, her yere zam geliyor. Şu anda asgari ücrete 'Evet' desen, imzalasan şubatın 1'inde olacak asgari ücret maaşı. Şu anda şubatın 1'ine 2,5 Şarj ay bir zaman var. O zamana kadar zaman olduğu için konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım" dedi. 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800