Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Ne kadar artacak?

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, dün Soma'da vefat eden 301 madencinin defnedildiği mezarlığı ziyaret etti. Gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücretle ilgili konulara da değinen Atalay, vergi düzenlemelerine vurgu yaptı. Yüzde 27'lik vergi dilimine daha önce altı ayda girildiğini ancak artık bu dilime nisan ayında girildiğini belirten Atalay, vergi konusundaki düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi temsilcilerinin bulunacağını söyleyerek, "Onlar bu parayla nasıl geçiremediklerini anlatacaklar. Yaşayan bizzat orada oturacak. Kadın da olacak erkek de olacak" açıklamasında bulundu. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

Atalay, asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili "Asgari ücret çıktığında maalesef ülkemizde ete, süte, kiraya her şey, her yere zam geliyor. Şu anda asgari ücrete 'Evet' desen, imzalasan şubatın 1'inde olacak asgari ücret maaşı. Şu anda şubatın 1'ine 2,5 ay bir zaman var. O zamana kadar zaman olduğu için konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım" dedi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800