Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: 4 kişiyle katılacak

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024'teki asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçi temsilcisine yer verileceğini açıkladı.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti, işçi, işveren ve hükümetten 5'er olmak üzere 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediğini anımsatan Ergün Atalay, şu açıklamalarda bulundu:

"Komisyonda 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde bu yıl farklı mesleklerden asgari ücretli 4 işçi yer alacak. TÜRK-İŞ yönetiminden bir sendikacı ile sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden 4 işçi kardeşimiz görüşmelerde milyonlarca asgari ücretliyi temsil edecek. Önceki yıllarda 1 işçi komisyonda yer alıyordu, bu yıl ilk kez 4 işçi pazarlık masasında olacak."

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücret, yasal düzenlemelere göre işçi, işveren ve hükümetten oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir. Bu komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılır ve yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarını kapsayan teamül gereği aralık ayında dört kez bir araya gelir.

Komisyonun başkanlık görevini Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden biri üstlenir. En az 10 üyenin katılımıyla toplanan komisyon, oy çokluğuyla karar alır. Eğer oylar eşitse, başkanın tarafında çoğunluğun sağlandığı kabul edilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800