Türk Eximbank için sermaye artırımı talimatı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl temmuz ayından bu yana ihracatın desteklenmesi amacıyla Türk Eximbank'ın sermayesini üçüncü kez artırma talimatı verdiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl temmuz ayından bu yana Türk Eximbank'ın sermayesini artırma talimatı verdiğini belirterek, bu adımın ihracatın desteklenmesi amacını taşıdığını ifade etti. Şimşek, Türk Eximbank'ın sermaye yapısının güçlendirilmesi ve ihracatçıların finansman imkanlarının artırılmasına yönelik adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İhracata yönelik politikalara büyük önem verdiğini vurgulayan Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kaynaklı günlük reeskont kredi limitinin 10 kat artırılarak 3 milyar liraya yükseltildiğini hatırlattı. Ayrıca, reeskont limitlerinde ihtiyaca göre artışın devam edeceğini belirtti.

Şimşek, finansmana erişimi kolaylaştırmaya ve ihracat desteklerini artırmaya yönelik politikalar çerçevesinde Türk Eximbank'ın sermayesine ilişkin yeni bir karar aldıklarını ifade ederek, "Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile de istişare ettik. İhracatçımıza destek olan Türk Eximbank'a son 7 ay içinde üçüncü kez sermaye artırımı yapılmasına yönelik çalışmaları başlattık ve en kısa zamanda sonuçlandıracağız" dedi.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800