Turist akınına son: O şehre giriş artık paralı!

UNESCO, kitle turizminin etkisiyle tehlike altındaki dünya mirası alanları listesine bir şehir daha ekledi. Bu karardan sonra, turistlerden şehir merkezine giriş için para alınacak.

Güncelleme:

UNESCO, kısmen kitle turizminin etkisiyle Venedik'i tehlike altındaki dünya mirası alanları listesine ekledi. Bu kararın ardından kent konseyi, turistlerden şehir merkezine giriş için para alınması kararını destekledi.

Unesco tarafından tehlike altındaki dünya mirası alanları listesine eklenen Venedik’te gelecek yıl baharda, günübirlik ziyaretçiler giriş için 5 Şarj euro ücret ödeyecek.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, “Belirli dönemlerde turist akışını düzenlemek gerekli ancak bu, şehrin kapatılması anlamına gelmiyor. Venedik her zaman herkese açık olacaktır” dedi.

Kimler muaf tutulacak?

Yerel otorite yaptığı açıklamada, şehirde yaşayanların, işe gidip gelenlerin, öğrencilerin ve 14 yaşın altındaki çocukların yanı sıra geceyi şehirde geçiren turistlerin de muaf tutulacağını söyledi.

Uzun süredir tartışılan planın hala 12 Eylül'de toplanacak geniş belediye meclisi tarafından onaylanması gerekiyor.

Kaç biletin satışa sunulacağı da dahil olmak üzere pek çok ayrıntı hala belirsiz. Kentin turizmden sorumlu meclis üyesi Simone Venturini, yeni sistemin Venicea'yı “küresel düzeyde öncü” yapacağını söyledi.

Etiketler turist
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800