Tren uygulaması yapılacak! İstanbul Ankara arası 80 dakika olacak!

Yeni hızlı tren projesi ile birlikte Ulaştırma Bakanı açıklamalar yaptı. İstanbul ve Ankara arası mesafe kısaldı.

Güncelleme:

Yeni süper hızlı tren projesi ile birlikte İstanbul Ankara arası mesafe 80 dakikaya düşecek. Konuyla ilgili açıklamalar yapıldı. İşte tüm açıklamalar…

İstanbul Ankara tren seferi

İstanbul ve Ankara arasındaki süper hızlı tren projesi yeniden gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı projenin tamamlanmasıyla birlikte bu iki şehir arasındaki seyahat süresinin yalnızca 80 dakika olacağını belirtti. Bakan gündemde yer alan bu projenin proje çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

Ön çalışmalar tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Sakarya’da bulunan yeni nesil akıllı demir yolu bakım araçları için teslim törenine katılım gösterdi. Törene Bakan Eroğlu’nun yanında Sakarya Valisi olarak bilinen Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bilinen Ekrem Yüce ve firma yetkilileri katıldı. Ayrıca toplantıda işçiler de yer aldı. Tren hattı üzerinde açıklamalar yapan bakanın konuşmaları çok yakından takip edildi.

Toplamda 22.1 milyar $ yatırım yapıldı

Bakan Uğuroğlu törende açıklamalar yaptı. Uğuroğlu, 2251 kilometrelik hızlı tren ağının inşa edilmek üzere projeye başlanıldığını belirtti. Projelerde yalnızca doğu batı hattı üzerinde değil kuzey güney kıyıları arasında da bir demiryolu ulaşımının ekonomiye katkı sağladığının hale getirilmesinin planlandığı paylaşıldı. Bu kapsam içerisinde son 22 yıl süreyle demir yolları üzerinde 22.1 milyar dolarlık yatırım yapıldığına dikkat çekildi. Demir yollarının tamamen elden geçirilmiş ve yenilenmiş olmasına dikkat çekildi.

Bakan açıkladı

Bakan Uğuroğlu sözlerine tarihi peki onun canlandırılmasının amaçlanmış olması ile devam etti. Tek yol tek kuşak girişimi ile birlikte projenin en önemli halkası Bakü-Tiflis-Kars demiryolu üzerinden inşa edildiği paylaşıldı. Bu projeyle birlikte Asya ve Avrupa kıtaları arasında kesintisiz bir demiryolu ulaşımının mümkün hale getirileceği ve Marmara ile birlikte Londra’dan Pekin’e ne kadar güvenli, kısa ve ekonomik uluslararası demir yolu kordonun oluşturulacak belirtildi. 2022 yılı içerisinde 10.948 km olan demiryolu ağının bugün için 14.165 km kadar ulaştığı aktarıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800