TOKİ'den iki şehre 4 yeni proje geliyor! 1.561 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, iki ayrı şehirde büyük çapta yatırımlara imza atıyor. TOKİ'nin planladığı projeler kapsamında toplamda 1.561 konut inşa edilecek.

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ülkenin ihtiyaç duyduğu konut politikalarını hayata geçirmek üzere önemli bir adım atıyor.

TOKİ iki şehirde 1.561 konut inşa edecek

İki farklı şehirde gerçekleştirilecek olan projeler, toplamda 1.561 konutun inşasını içeriyor. Bu projeler, sadece konut ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda şehirlerin sosyal ve ekonomik yapısına da olumlu etkiler sağlayacak nitelikte olacak. Yapılacak olan konutlar modern mimari ve yaşam standartlarına uygun olarak tasarlanacak, çevreye duyarlı yapılar olacak. 

Sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar da projelerin önemli unsurları arasında yer alacak. TOKİ'nin bu proje ile ülkenin kalkınmasına ve sürdürülebilir kentleşme politikalarına katkı sağlaması bekleniyor. Mevcut girişimler, konut sorununa yönelik sağlam bir temel oluşturarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefini destekliyor.


TOKİ'den Denizli ve Kayseri'ye yeni konut projeleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Dar gelirli vatandaşları sevindirmeye devam ediyor. Denizli ve Kayseri illerindeki yeni projeler için start verildi. Denizli'deki projeler, Pamukkale İlçesi'nde bulunan Kocadere Mahallesi'nde gerçekleşecek. İlk etapta 326 adet konutun inşası ve altyapı ile çevre düzenlemesi için 22 Şubat 2024'te ihale düzenlenecek. İkinci etap ise 23 Şubat 2024'te gerçekleşecek. İlk etapta ise 510 adet konut, bir ilkokul ve bir cami inşası ile altyapı ve çevre düzenlemesi için ihale yapılacak.

Kayseri'deki projeler ise Tomarza ve Hacılar ilçelerinde hayata geçirilecek. Tomarza'da bulunan 4. Mıntıka Mahallesi'nde 178 adet konutun inşası ve altyapı ile çevre düzenlemesi için 19 Şubat 2024'te ihale düzenlenecek. Hacılar ilçesinde ise Aşağı Mahallesi'nde 547 adet konutun inşası ve altyapı ile çevre düzenlemesi için 5 Mart 2024'te ihale gerçekleşecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800