TESK'ten emeklilerin zam oranıyla ilgili açıklama: 'Eşitsizlik olmamalı'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken emekliler için belirlenen zam oranlarında eşitsizlik olmaması gerektiğini vurgulayarak, açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan aralık ayı ve yıl sonu enflasyon oranlarına bağlı olarak, memur ve emeklilere yönelik zam oranları belirlendi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilere uygulanan zam oranları arasında SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki farkın adil olmadığını belirtti.

TESK'ten emeklilerin zam oranıyla ilgili açıklama: 'Eşitsizlik olmamalı' resim: 0

Palandöken, şu açıklamalarda bulundu:

“Memur ve memur emeklisine yüzde 49,25 oranında zam yapılırken esnaf, çiftçi, işçi emeklilerine yüzde 37,55 oranında zam yapılması büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz demeden çalışan Bağ-kurlu esnaf ve sanatkarlarımız hem en uzun prim gün sayısını öderken hem de en düşük emekli maaşını alıyor. Memurlara tanınan haklar esnaf, çiftçi ve işçi emeklilerine de sağlanmalı. Yeni bir düzenleme ile emekli vatandaşlarımız için maaşlarda norm birliği sağlanarak yaşanan olumsuzluğun önüne geçilmeli” 

Etiketler emekli Memur
Yorumlar
Kalan Karakter 800