Tedbir uygulanan 2 sigorta şirketiyle ilgili açıklama geldi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), iki şirkete yönelik alınan tedbir kararının ardından meydana gelen gelişmelere dair yaptığı açıklamada, sigorta şirketlerinin iptal edilen poliçeleri yeniden düzenlediklerini duyurdu.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketlerinin iptal edilen poliçelerinden kaynaklanabilecek sigortalı mağduriyetini önlemek amacıyla, tüm sigorta şirketlerinin pazar paylarına uygun şekilde sorumluluk alarak yaklaşık 35 bin sigortalı için yeni kasko poliçesi düzenlediğini duyurdu.

TSB'nin 30 Kasım 2023'te aldığı tavsiye kararı doğrultusunda yapılan açıklamada, Gri Sigorta ve Mellce Sigorta'nın iptal edilen poliçelerinden kaynaklanabilecek mağduriyetin engellenmesi için tüm sigorta şirketlerinin özveriyle çalıştığı ve bu süreçte iptal edilen poliçelerin indirim uygulanarak yeni poliçelere aktarılması konusunda gönüllülük esasıyla hareket edildiği belirtildi.

Açıklamada, 14 Aralık 2023 itibarıyla yaklaşık 35 bin sigortalı için yeni kasko poliçelerinin düzenlendiği ve bir o kadar poliçenin de teklif aşamasında en uygun poliçe ile buluşturulması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. TSB, bu süreçte acenteler ve diğer paydaşların yanı sıra tüm dağıtım kanallarının yenileme işlemine yoğun destek verdiğine de vurgu yaptı.
 
 
 
 

Etiketler Sigorta
Yorumlar
Kalan Karakter 800