TCMB Başkanı Karahan, TBB Yönetim Kurulu ile beraber!

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleri ile bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Karahan bankacılık sektöründeki eş güdümlü ilerleyişe dikkat çekti.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevine 3 Şubat 2024 tarihinde gelen Başkan Fatih Karahan bugün TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleri ile bir araya geldi.

Görüşmelerinde Türkiye ekonomisi için önemli olan birçok konunun masaya yatırıldığı görüşme sonunda Türkiye Bankalar Birliği’nden görüşülen konular hakkında kısa bir açıklama yapıldı. Tüm detaylar haberimizin devamında...  

Başkan Karahan TBB ile beraber!  

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve Türkiye Bankalar Birliği yönetim kurulu bazı görüşmeler yaptı. TBB tarafından "Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımları ile birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının ana gündem maddeleri olmuştur." ifadeleri ile yapılan açıklamalara göre görüşmelerde birçok konu ele alındı.  

Görüşme sonunda TCMB Başkanı Fatih Karahan ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar'ın, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün beraber olarak ilerlediği ve bu kapsamda yaptığı çalışmalara karşı memnuniyetlerini belirtti.  

Yorumlar
Kalan Karakter 800