Şükran Günü tatilinde rekor! Beş günde 200 milyondan fazla tüketici alışveriş yaptı

Şükran Günü'nden Siber Pazartesi'ne kadar olan beş günlük tatil sürecinde ABD'de alışveriş yapan 200,4 milyon tüketici, geçen yılın rekorunu aştı.

ABD'de, Şükran Günü'nden Siber Pazartesi'ne kadar olan beş günlük tatil sürecinde 200 milyon tüketici, Amerikan Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) ve Prosper Insights & Analytics işbirliğiyle yapılan bir ankete göre alışveriş yaptı. İşte dikkat çeken bulgular:

Geçen yılın rekorunu geride bırakan ABD, Şükran Günü'nden Siber Pazartesi'ne kadar olan beş günlük tatil döneminde 200,4 milyon tüketici alışveriş yaparak önceki yılın 196,7 milyonunu aştı.
Tüketiciler, tatil süresince hem çevrim içi hem de fiziksel mağaza kanallarını tercih etti. Fiziksel mağazaları ziyaret eden tüketici sayısı 121,4 milyon olurken, çevrim içi alışveriş yapanların sayısı geçen yıla göre 134,2 milyona çıktı.

Efsane Cuma (Black Friday), mağaza içi alışverişin en popüler günü olma özelliğini sürdürdü. Fiziksel mağazaları ziyaret edenlerin sayısı 76,2 milyona ulaştı. Ayrıca, çevrim içi alışverişte en yoğun gün olarak öne çıktı, yaklaşık 90,6 milyon tüketici bu günde çevrim içi alışveriş gerçekleştirdi.

Çevrim içi alışveriş yapan sayısı düştü

Siber Pazartesi'nde çevrim içi alışveriş yapanların sayısı ise bu yıl 73 milyona düştü.

Tatil döneminde en çok alışveriş yapılan yerler sırasıyla şu şekilde sıralandı: İnternet (%44), marketler ve süpermarketler (%42), büyük mağazalar (%40), giyim ve aksesuar mağazaları (%36), elektronik mağazaları (%29).

En çok hangi ürünler alındı?

Beş günlük süreçte hediye alışverişi yapanlar, özellikle giyim ve aksesuar, oyuncak, hediye kartı, kitap ve video oyunları gibi ürünleri tercih etti.

"Tatil sezonu" olarak adlandırılan 1 Kasım'dan 31 Aralık'a kadar olan süreçte, harcamaların 957,3 milyar dolar ile 966,6 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Etiketler ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800