Stream nedir? Streaming nedir?

Televizyon dünyası üzerinden sık duyulan kelimelerden biri stream’dir. Türkçeyi bu şekilde geçmiş olsa da Türkçe anlamı da vardır. Peki, stream nedir? Streaming yapmak ne anlama gelir!

Güncelleme:

Stream; bir kişinin veya bir oluşumun canlı yayın yapmasının genel adıdır. Yayın yapan kişilere streamer, yapılan yere yayın platformu, yapılma eylemine streaming denir.

Ekipman ve İnternet Yeterli mi?

Yayın düzenli olarak yapılarak bir kitleye erişmek hedeflenir. Ancak bunu yapmak kolay değildir. Teknik açıdan yayını yapmak izin ekipman ve internet yeterli gibi görünse de kitleye ulaşmayı sağlayamaz. Kişisel yeteneklerin kitleye ulaşmada önemi büyüktür.

Stream Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Stream, Türkçe karşılığıyla "canlı yayın akışı" olarak ifade edilir. Temel olarak, bir olayın veya oluşumun canlı olarak yayınlanması anlamını taşır. Özellikle kanallar üzerinden yapılan canlı yayın akışları, anlık olarak yayınlanır ve öne çıkan bu terim, dünya genelinde aynı anlamda kullanılır.

Herkes Streaming Yapabilir mi?

Streamer, düzenli olarak streaming yapan kişiye verilen isimdir. Türkçede buna yayıncı denir. Yayın açıp sürekli efor sarf ederek aynı canlılığı ve enerjiyi korumak gerçekten oldukça zor bir iştir. Ayrıca her yapan bundan kolay para kazanamıyor.

Bir yandan yazdığınız sohbet ekranını okumak bir yandan da oyun oynamak veya anlattığınız hikayeye odaklanmak dikkat gerektiren zahmetli bir iştir. Yayıncılar işin hakkını veremedikleri zaman öncelikle kitleleri tarafından linç edilirler. Bu yüzden canlı yayında söylediğiniz her söze dikkat etmelisiniz.

 Yayıncılık bir meslektir ve yayın yapan herkes bu mesleğin ustası değildir. Örnek vermek gerekirse; herkes evinde üçlü priz bozulunca tamir edebilir ama herkes elektrikçi değildir. İşte tam olarak yayıncı ve yayın yapma eylemi arasındaki farkta buradadır. Bu eylemlerin hepsinin toplandığı çatı stream olarak adlandırılır.

Dijital diyet nedir, nasıl uygulanır?Dijital diyet nedir, nasıl uygulanır?Her gün tweet atıyor, Instagram’da Linkedin’de bir gönderiyi beğenip paylaşıyor, YouTube’dan saatlerce video izliyor, WhatsApp’tan sürekli yazışıyor, Netflix’te saatlerce içerik izliyorsanız siz de ‘dijital obezite’ye yakalanmış olabilirsiniz.

 

Etiketler yayın İnternet
Yorumlar
Kalan Karakter 800