S&P Türkiye'nin kredi notunu açıkladı! Kredi görünümü yükseldi mi? Kredi notu borsayı nasıl etkiler?

Standard & Poor's (S&P) dün akşam Türkiye'nin not görünümünü açıkladı. "B" notunu teyit eden kuruluş, görünümü değiştirdi. Daha önce negatif olan görünüm an itibari ile 1 kademe yükselerek durağan oldu.

Güncelleme:

Standard & Poor's (S&P) dün akşam Türkiye'nin not görünümünü açıkladı. "B" notunu teyit eden kuruluş, görünümü değiştirdi. Daha önce negatif olan görünüm an itibari ile 1 kademe yükselerek durağan oldu. Peki, bu ne anlama geliyor? Borsa bu karardan etkilenir mi?

S&P, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) net döviz rezervlerinin güçlenmesi halinde ise durağan olan görünümü pozitife çevireceğini söyledi. Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşları arasında olan Standard & Poor's, böylece ekonominin olumlu bir seyir halinde olduğunu da teyit etmiş oldu. Ayrıca faizler konusuna da değinen kuruluş, faizlerin artışının beklendiğini söyledi.

S&P Türkiye'nin kredi notunu açıkladı! Kredi görünümü yükseldi mi? Kredi notu borsayı nasıl etkiler? resim: 0

Standard & Poor's ayrıca 2026 yılına kadar faizlerin ve enflasyonun dengeleneceğini de belirtti. Yenilenen hükümet ile birlikte daha güçlü bir ekonominin beklendiğinin de altını çizdi.

Standard & Poor's büyüme tahminini de değiştirdi

2023 yılında GSYH büyümesinin %3.5 olacağını açıklayan kuruluş, 2024 yılı için ise bunun %2.3 olacağını belirtti. Böylece GSYH'nin düşme eğiliminde olduğunu beilrtti.

Standard & Poor's (S&P) kararı borsa için ne anlam ifade ediyor?

Türkiye'nin ekonomik olarak iyiye gittiğinin göstergesi olan negatiften durağana çevrilen görünüş borsa için de olumlu anlam ifade ediyor. Özellikle endeksin bu haberden sonra yükselmesi beklenir.

Etiketler Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800