Sosyal yardım sistemi sorgulanıyor! Yeniden mi kurgulanacak?

Türkiye’de sosyal yardım sistemi sorgulanmaya başladı. Özellikle işgücüne katılımın önünü açmaya çalışacak olan sistem fert başına düşen geliri de yeniden gözden geçirecek.

Güncelleme:

Türkiye’de sosyal yardım sistemi sorgulanmaya başladı. Özellikle işgücüne katılımın önünü açmaya çalışacak olan sistem fert başına düşen geliri de yeniden gözden geçirecek. Mevcut sistem yerine daha modern bir sistemin gelmesi muhtemel.

12. Kalkınma Planı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan plan TMM gündemine girdi. Bu plan içerisinde yoksullukla mücadele, sosyal hizmetler gibi pek çok konuda kendisine yer buldu. Özellikle yoksul kesimlerin bakım, rehabilitasyon, psikososyal destek gibi konularda eksik kalmaması adına atılacak olan adımlar masaya yatırılacak.

Sosyal yardım sisteminde dev değişim

Sosyal sorunlar ortaya çıktığında değil çıkmadan önce engellenecek. Böylece bu tür sorunlar ile ilgili olarak etkin bir şekilde mücadele edilecek ve bu sorunlar ortaya çıkmadan önce önüne geçilmeye çalışılacak. Özellikle aile yanında veya evde bakım gibi unsurlar teşvik edilecek.

Sosyal yardımların düzenli olarak takip edilmesini de konu alan bu durumda insanların iş gücüne katılımının önü açılmaya çalışılacak. Yerel yönetimler ile merkezi yönetim bu şekilde iç içe çalışma gerçekleştirecek. Yoksulluk ile mücadele anlamında atılacak olan bu adımlar ile birlikte birey başına düşen gelirin de artırılması en önemli gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor.

Etiketler yardım
Yorumlar
Kalan Karakter 800