Şirketler enerjilerini fabrika çatılarına taşıyor

Sanayi tesisleri, enerji krizine karşı çareyi kendi elektriğini üretmekte buldu. Sanayi şirketleri, hem karbon salınımını azaltmak hem de üretimde çarkların bir daha durmaması için fabrika çatılarında enerji santrali yatırımlarına hız verdi.

Ukrayna işgali ile yeniden gündeme gelen enerji krizi, sanayi sektöründe elektrik ihtiyacını kendi üretme trendini hızlandırdı.

Kimyadan beyaz eşyaya, demir-çelikten otomotive kadar sanayinin hemen her alanında üretim yapan tesisler enerji ihtiyaçlarını çatılardan sağlayacak yatırımlara ağırlık verdi. Aslında son yıllarda sanayide çevreci yaklaşımlara ilgi yükselirken, bu durum bir süredir yenilenebilir enerji yatırımlarına ilgiyi de artmıştı.

Döngüsel ekonomiye yönelik girişimlerle rekabetçiliği bir üst noktaya taşıyan sanayi tesisleri, son yaşanan enerji krizinin de etkisiyle bu yöndeki adımlarını daha da hızlandırdı. Enerji ihtiyacında gücünü büyük ölçüde kendi üretiminden almayı planlayan sanayi şirketleri, yenilenebilir enerji yatırımlarına ağırlık verirken ana hedeflerden biri de sanayide karbon emisyonlarının düşürülmesi olarak öne çıkıyor.

Ankara'da Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi düzenlenecekAnkara'da, 'yeşil dönüşüm' konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 30-31 Mart'ta 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' düzenlenecek.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800