‘Sıkıcı’ diye işten atılan çalışan davayı kazandı

Çalıştığı şirketten ‘düzenlenen eğlence aktivitelere katılmadığı’ gerekçesiyle kovulan bir Fransız, açtığı davayı kazandı. Mahkeme, şirketin "eğlence" tanımının haklarını ihlal ettiğine karar verdi ve şirketi tazminat ödemeye mahkum etti.

Fransa’da yüksek mahkeme, ‘şirketin düzenlediği eğlence aktivitelerine katılmadığı için’ çalışanını işten çıkaran şirketi tazminata mahkum etti.

Mahkeme belgelerinde adı ‘Bay T.’ olarak geçen adam, ‘ekip ruhunu güçlendirmek’ adına şirkette düzenlenen aktivitelere, ‘çok fazla içki içildiği’, ‘eğlence adı altında kaba saba davranışların sergilendiği’ gerekçeleriyle katılmadığı için Cubik Partners’daki işinden kovulmuştu.

Şirketin avukatlarıysa, eski çalışanın ‘kırılgan bir tavır sergilediğini ve geri bildirim almada zorluk çektiğini söyleyerek sorunun ‘eğlence değil çalışanda olduğunu’ ileri sürmüştü.

Yüksek mahkeme kararını verdi, Bay T.’yi haklı buldu, şirketin 3,000 Euro (57 bin lira) tazminat ödemesine hükmetti.

Yüksek mahkemenin bu ayın başlarında verdiği karar, geçen hafta açıklandı.

 

Motivasyon için izlenmesi gereken 10 başarı filmi Motivasyon için izlenmesi gereken 10 başarı filmi Başarmak için bazen bir kıvılcım yeterli. Mücadeleyle dolu, etkileyici yaşam öyküleriyle ilham verenlerin hikayeleri de bu motivasyonu sağlamak için izlenebilir. Size en iyilerinden 10 film seçtik.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800