SGK Başuzmanı, emeklilere seyyanen zam yapılacağının sinyallerini verdi!

Emeklilerin gündeminde seyyanen zam yer alırken, SGK başuzmanı İsa Karakaş, kulis bilgileri ışığında, emeklilere seyyanen zam yapılacağının sinyallerini vererek konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte sizlerle milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren o açıklamalar....

Güncelleme:

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması yönünde baskı olduğuna dikkat çekerek, kulis bilgilerini aktardı. Karakaş, sektör yetkililerinin ekmeklilere 3 bin TL ila 4 bin TL arasında seyyanen zam vermeyi planladığını bilgisini verdi.

4 aylık enflasyon farkı açıklandı!

Memur ve emeklilerin temmuz ayında alacakları zam oranını merak konusu olurken, 4 aylık enflasyon farkı açıklandı. Sektör yetkilileri tarafından açıklanan enflasyon farkı %18,72 oldu.  Memur ve emeklilerin temmuz ayında alacakları zam oranının kesinlik kazanması için son iki ay kaldı. 6 aylık enflasyon farkı belirledikten sonra kesin zam oranı netlik kazanmış olacak.

Sektör yetkilileri tarafından yayınlanan verilere göre,

  • Ocak ayında yüzde 6.70,
  • Şubat ayında yüzde 4.53,
  • Mart ayında yüzde 3.18,
  • Nisan ayında yüzde 3.18 olarak açıklandı.

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan Nisan ayı enflasyon rakamlarından elde edilen bilgilere göre, Nisan enflasyon aylık bazda yüzde 3.18 oranında artarken, yüzde 69.80 seviyesine çıktı. Bu durumda da 4 aylık enflasyon yüzde 18.72 oldu.

Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı?

Emeklilerin gündeminde seyyanen zam yer alırken, SGK başuzmanı İsa Karakaş, kulis bilgileri ışığında, emeklilere seyyanen zam yapılacağının sinyallerini vererek konu ile ilgili şu bilgileri verdi;

SGK ve Bağkur emeklileri arasında kök maaşı 10 bin liranın altında kalanların %25 civarında bir zam gelme ihtimali bulduğunu açıklayan Karakaş, “kök maaşı 8 bin lira civarında olan SGK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 25 zam alması durumunda, kök maaş 10 bin lira olmuş olacak bu durumda da “0” zam almış olacaklar” dedi.

Karakaş, geçtiğimiz sene tepki çeken 0 maaş zammından sonra, bu dönem de böyle bir durum olmayacağının altını çizerek, bu sene Temmuz ayında emeklilere seyyanen bir zam yapılacağını ve bunun kulislerde konuşulduğunu dile getirdi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800