Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: önemli gündem maddeleri açıklandı!

Milyonlarca vatandaşın özellikle de öğretmenlerin ve aynı zamanda da eğitim camiasının yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. İşte sizlerle kabine toplantısında görüşülecek gündem maddeleri....

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde, Öğretmenlik Meslek Kanunu’n toplantıda daha detaylı bir şekilde konuşulacağı bilgisine ulaşılırken, kamuda tasarruf paketinin yasal düzenlemesi gibi önemli konuların Kabine’nin gündeminde yer alacak. Ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Kabine toplantısı saat kaçta başlıyor?

Son olarak 6 Mayıs’ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri, milyonlarca vatandaşın özellikle de öğretmenlerin ve aynı zamanda da eğitim camiasının tarafından merak konusu olurken, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri, değerlendirmek üzere bugün 15:30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya geleceği  açıklandı.

Toplantının genel seyri ile ilgili bilgileri açıklayan sektör yetkilileri, ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemlerinin gündeme geleceği ve, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacağı bilgisini verdi.

Kabine toplantısı gündeminde hangi konular yer alacak?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek olan 15:30 başlaması beklenen Kabine toplantısının en öne çıkan başlıklar şunlar;

Öğretmenlik meslek kanunu; eğitim camiasının tarafından beklenen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” düzenlemesinin  gündeme gelerek, ele alınacak konu başlıkları arasında yer alıyor. Görüşmelerde, öğretmene şiddet olayına cezaları artıran düzenlemenin 9. Yargı Paketi’ne eklenmesi ve 9. Yargı Paketi’nde Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda değişiklik, soyadı düzenlemesi, sporda şiddete yönelik önlemler yer alması bekleniyor. Kabine toplantısında Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sunumlar gerçekleşecek.

Kamuda Tasarruf; geçtiğimiz günler içerisinde açıklanan kamuda tasarruf önlemlerinin yasal düzenlerinin için hazırlıklar başlayarak, kamuya ait taşınmaz ve araçların satışları için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilendirileceği ve Ekonomi yönetiminin bu toplantıda konuyla alakalı sunum yapacağı bilgisine ulaşıldı.

Enflasyon, Fahiş Fiyatla Mücadele; son açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda ortaya çıkan enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele konusundaki son durum ve atılabilecek adımların ve aynı zamanda da alınabilecek yeni önlemler toplantının en önemli gündem maddeleri arasında alacak.

Türkiye’nin gündeminde büyük yer kaplayan, Ayhan Bora Kaplan soruşturması doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan gelişmelerinde toplantıda konuşulacağı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gündemdeki soruşturmalar ile ilgili sunum yapılarak, Kabine üyelerini bilgilendireceği bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800