Sevgililer Günü e-ticarette canlılık yaratıyor: Yüzde 100'ün üzerinde artış!

Sevgililer Günü e-ticaret sektörünü hareketlendirdi. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, e-ticaret alanında geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde bir artış olduğunu belirtti.

Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte, sevdiklerini memnun etmek isteyen tüketiciler, e-ticaret sektöründe canlılık yaratıyor. Hediye alma konusunda online platformları tercih eden bu tüketiciler, gerçekleştirdikleri alışverişlerle sektörün yıllık büyümesine olumlu katkılarda bulunuyor. Bu eylemleri sadece sevdiklerini değil, aynı zamanda e-ticaret sektörünü de olumlu bir şekilde etkiliyor.

Yüzde 100'ün üzerinde artış var

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Sevgililer Günü'nün e-ticaret sektöründe uzun süredir hareketlilik yarattığını belirterek, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Genel olarak baktığımızda e-ticaret alanında geçtiğimiz yıla göre yüzde 100'ün üzerinde bir artış var. Ocak ayı karşılaştırması olarak baktığımızda çok ciddi bir büyüme görüyoruz. Sevgililer Günü özelinde konuşmamız gerekirse, alışverişlerde sepet ortalamasının 1000-2 bin lira arasında gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Online tarafta kargo süreci de olduğu için online alışveriş süreci biraz daha erken başlıyor. Sevgililer Günü klasik kozmetik, takı ve aksesuarlar ile tekstil ürünleri dışında çocuklara da hediye verilen bir dönem haline geldi."

Hakan Çevikoğlu, aynı zamanda indirim kampanyalarından faydalanılarak uzun zamandır alınmak istenen ürünlerin de bu dönemde satın alındığını söyledi.

En çok online alışveriş yapan iller

Genel olarak en çok online alışveriş yapılan illerin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Konya olarak sıralandığını kaydeden Çevikoğlu, "e-ticaret sektörü olarak Sevgililer Günü'ne yönelik 10 milyar liraya yakın alışveriş gerçekleşeceğini öngörüyoruz." dedi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800