100 Milyon Dolarlık Servetin Hikayesi! Selena Gomez hangi sektörlere yatırım yapıyor?

Dizi, müzik, kozmetik gibi birçok alanda adından bahsettiren Selena Gomez, yatırımları ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da sık sık gündeme geliyor. Şu an 100 milyon dolarlık serveti olduğu bilinen Gomez’in hikayesini biliyor musunuz? İşte Selena Gomez’in 100 milyon dolarlık servetinin hikayesi…

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
2002'de kariyerine başladı
2002'de kariyerine başladı

Selena Gomez, 2002'de Barney & Friends'te aldığı rolle kariyerine başladı. Ancak, Disney'in "Waverly Büyücüleri"nde Alex Russo rolüyle gerçek ününe kavuştu. 4 sezon boyunca yayınlanan 106 bölüm sonucunda 3 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Selena'nın en son televizyon rolü, Steve Martin ve Martin Short ile birlikte oynadığı Hulu'nun orijinal dizisi "Only Murders in the Building" oldu.

Solo ve grup müzik kariyeri
Solo ve grup müzik kariyeri

Gomez, müzik kariyerinde hem İngilizce hem de İspanyolca üç stüdyo albümü çıkardı ve Spotify'da aylık 58.8 milyon dinleyiciye ulaştı. Solo kariyerinden önce "Selena Gomez & The Scene" grubuyla üç albüm çıkardı. Turneleri, solo kariyerindeki önemli bir gelir kaynağı oldu.

Kozmetik İmparatorluğu: Rare Beauty
Kozmetik İmparatorluğu: Rare Beauty

2020 yılında Gomez, Rare Beauty isimli kozmetik markasını kurdu. Bu marka, üç yıl içinde TikTok ve Instagram'da milyonlarca takipçi kazanmayı başardı. İlk yılında 60 milyon dolar gelir elde eden marka, tüm satışların %1'ini eğitim ortamlarında ruh sağlığı hizmetlerine erişimi artırmayı hedefleyen Rare Impact Fund'a bağışlıyor.

Yatırım ve ortaklıklar
Yatırım ve ortaklıklar

Gomez, 2021'de bakkal teslimat şirketi Gopuff'ta yatırımcı oldu. Fortune'a göre, bu girişimin tahmini değeri 15 milyar dolar.

Sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları
Sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları

Gomez, UNICEF'in en genç elçisi olmuş ve sosyal sorumluluk projeleri için milyonlarca dolar toplamıştır. Ayrıca, yaşadığı duygusal çöküntü ve akıl sağlığı sorunlarını paylaşarak bu konuda farkındalık yaratmayı hedeflemiştir.

Selena Gomez'in serveti
Selena Gomez'in serveti

Gomez’in şu an kişisel servetinin 100 milyon dolara ulaştığı bildiriliyor. Başarılı kariyeri ve geniş etki alanı, onu hem endüstri içinde hem de hayranları arasında sevilen ve saygı gören bir figür haline getirdi.

Etiketler serveti
Yorumlar
Kalan Karakter 800