Schengen vizesinde yeni dönem: Masada 3 başlık var

Schengen vize süreci yıllar geçse de bir türlü iyileşmiyor; karmaşık ve meşakkatli bir süreç devam ediyor. Türkiye ise vize sorununu çözmek için üç ana başlık altında yeni bir strateji belirleyecek. İşte detaylar...

Güncelleme:

Avrupa ülkelerinden Schengen vizesi almak isteyen bireyler, randevu almak için uzun bir bekleme süreciyle karşılaşıyordu. Türkiye ise vize sorunlarına yeni bir strateji getirmeye hazırlanıyor. Bu çerçevede;

Diplomasi, anahtar bir rol oynayacak. Bu kapsamda, ilk olarak, Avrupa Birliği'nin Schengen vizesi konusundaki raporuna ilişkin yapılanlar hakkında sorular AKPM aracılığıyla sorgulanmaya devam edilecek.

İkinci olarak, AB nezdinde Schengen bilgi sisteminin düzeltilmesine yönelik çalışmalar yakından takip edilecek.

Son olarak, ülke bazlı görüşmeler gerçekleştirilecek. Diplomatik kaynaklar, "Ülkeler arasında uygulama farklılıkları bulunmaktadır. Bazı ülkelerde esnek, bazıları ise katı kurallara sahiptir. Bu nedenle, ülke bazlı görüşmelerin faydalı olabileceği düşünülmektedir" diyor.

AKPM'nin usulüne göre, kabul edilen raporların takibi için her 6 ayda ya da 1 yılda bir gerçekleştirilen toplantılarda ilerleme değerlendirilecek. Hürriyet'in haberine göre, Türk yetkililer, geçen günlerde konuyla ilgili üye ülkelerin aldığı tedbirleri ve yapılan değişiklikler ile ilgili resmi bir toplantı talep etti. Ancak AKPM, bu talebe karşılık 'gayriresmi' bir oturum önerdi. Türk yetkililer ise hâlâ resmi bir oturum yapılma olasılığını gündemlerinde tutuyor. 

Etiketler Schengen
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800