Rusya'dan Türk ürünlerine büyük talep: Satışlar 14 kat arttı!

Rusya e-ticaret platformu Ozon'un Global Direktörü Stepan Gusamov, Rusya'dan Türk ürünlerine talebin arttığını belirterek, 2022'de Rus müşteriler, 2021 yılına göre Türk ürünleri siparişlerini 14 kat artırdı" açıklamasında bulundu.

Güncelleme:

Rusya'nın önde gelen e-ticaret platformu Ozon, geçen yıl İstanbul'da bir ofis açarak Türkiye'deki çalışmalarını hızlandırdı. Ozon Global Direktörü Stepan Gusamov ve Ozon Türkiye Direktörü Hazal Maraş, şirketin Türkiye'deki faaliyetleri ve son dönemdeki gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Ozon, İstanbul'daki ofis aracılığıyla yerel satıcılar, teknoloji ve lojistik ortaklarıyla iş birliği yaparak Rus tüketicilere ihtiyaç duydukları ürün gruplarını en hızlı şekilde sağlama hedefliyor. Gusamov, bu doğrultuda yerel Türk markalarının yanı sıra Rusya pazarından çekilen markaları ve ürün gruplarını da Ozon'un pazaryeri üzerinden sunmak için çalıştıklarını belirtti.  Bu faaliyetler, Ozon'un Türkiye pazarında güçlü bir organizasyon olarak konumunu sağlamlaştırmasına yardımcı oldu.

Türkiye ofisi satışlarda artış sağladı 

Gusamov, Türkiye ofisinin kurulmasından bu yana Ozon'daki satıcı sayısının 7 kat arttığını ve bu büyümenin cirolarında 2022 ile 2023'ü karşılaştırdıklarında 14 kat artış sağladığını ifade etti.  Bu rakamlar, pazaryerinin ve Rusya'daki e-ticaret talebinin satıcılar için büyük bir fırsat sunduğunu gösterdi.  

Rusya'daki e-ticaret pazarının hızlı bir gelişim sürecinde olduğunu vurgulayan Gusamov, pandemiden sonra insanların çevrimiçi alışveriş yapma alışkanlıklarının arttığını, fakat  geçen yıl yaşanan küresel değişikliklerle birlikte Rusya'daki e-ticaret gelişiminin odak noktasının pazaryerleri olduğunu belirtti.

Çevrimiçi alışveriş yapan kişi sayısı yüzde 43 arttı

Gusamov, geçen yıl Rusya'da çevrimiçi alışveriş yapan kişi sayısının yüzde 43 oranında arttığını ve 2022'de 72 milyon kişinin aktif olarak çevrim içi alışveriş yaptığını ve bu müşterilerin yarısının Ozon kullanıcısı olduğunu söyledi.

Gusamov, Türk satıcılar için Rusya'nın önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çekerek, Türk satıcılarla iş birliğinin Rusya ve Türkiye arasındaki sınır ötesi ticareti artıracağını ve her iki ülke için de e-ihracatın gelişimi üzerinde olumlu etkileri olacağını düşündüklerini belirtti.

Türk üreticilerin ürün yelpazesi artırılacak

Ozon Türkiye Direktörü Maraş Ozon’un yeni satıcıların ücretsiz bir şekilde Ozon'a kayıt olduklarını belirterek, “Satıcılarımız tüm bu sürece dahil olduklarında pazaryerimizdeki satıcılar 35 milyondan fazla aktif kullanıcıya erişim sağlarlar. Bu, sadece vitrinleri görmekle kalmayıp, alışveriş yapmaya gelen kişileri de kapsamaktadır. Böyle geniş bir müşteri kitlesi, girişimciler için işlerini ve satışlarını büyütmeleri açısından çok büyük bir fırsattır” dedi. 

Satıcıların, Rusya’daki en geniş lojistik ağlarından birine erişim de kazandıklarını anlatan Maraş, “Tüm Rusya çapındaki 25 binden fazla sipariş teslimat noktasını kullanma yetkisine de sahip olurlar. Bu altyapı, ülkede yaşayan her iki kişiden birinin 10 dakikadan daha az bir süre içerisinde teslimat noktalarına ulaşabileceği şekilde oluşturuldu” açıklamalarında bulundu. 

Etiketler E-ticaret
Yorumlar
Kalan Karakter 800