Resmi ilan fiyat tarifesi açıklandı

Resmi ilan fiyat tarifesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar gereğince, gazetelerde resmi ilanların yayım ücreti, sayfa düzenlerinin temelini oluşturan sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçümle hesaplanacak, bu ölçüm sütun-santim birimi esas alınarak yapılacak. 

İnternet haber sitelerinde ise resmi ilanların yayım ücreti, bir santimetre boy ve 3,4 santimetre en olmak üzere 1 kutu alan esas alınarak hesaplanacak. 

İlan metinlerinin düzenlenmesinde "Arial" yazı karakteri kullanılacak. Yayımlanacak ilan metinlerinin yazı karakteri 10 punto olacak, 5 santimetrelik alanda en az 12 satır yazı bulunacak, tek sütun ve bir kutu genişliği 3,4 santimetre olacak, ilan başlıkları ise 16 punto olacak. İlan başlığı ile ilan metni arasında 3 milimetre, ilan çerçeve kalınlığının 0,5 milimetre, ilan metni ile çerçeve arasındaki boşlukların 3 milimetre olması gerekiyor. Kelime aralarında bir boşluk karakteri bulunacak.

Resmi ilan fiyat tarifesi açıklandı resim: 0

Resmi ilanların bir santimetrelik yayım ücreti, günlük fiili satış ortalaması 50 binin altındaki gazeteler ve Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne göre 1, 2, 3, 4 ve 5. kategoride bulunan internet haber siteleri için 140 lira, günlük fiili satış ortalaması 50 binin üzerindeki gazeteler ve aynı yönetmeliğin genel kategorisindeki internet haber siteleri için 170 lira olarak belirlendi. 

1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek olan bu tarife, belirtilen ücretlere KDV dahil edilmeyecek.

Öte yandan, 15 Şubat 2023 tarihli 6805 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yürürlükten kaldırıldı. 

Etiketler Resmi Gazete
Yorumlar
Kalan Karakter 800