Ramazan Bayramı'nda depremzedelere Ramazan kolisi yardımı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından, tüm Türkiye yasa boğuldu. Ramazan ayının yaklaşmasıyla, deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardımcı olmak için ramazan kolileri hazırlanacak. Peki depremzedelere ramazan kolisi nasıl hazırlanır, hangi erzaklara ihtiyaç var?

Güncelleme:

Depremzedeler için ramazan kolisi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, sınıflandırmadır. Deprem kolileri; istenilen gıdayı, malzemeyi rahat bulabilmek için tek tek ayrılmalıdır. Bu sınıflandırma; gıda, hijyen, battaniye, vs. şeklinde olabilir.

Depremzedelere Ramazan Kolisi Nasıl Hazırlanır?

Deprem bölgesine gidecek ramazan kolileri içerisinde, kolay hazırlanabilen ve tok tutması açısından kalorisi çok gıdalar olmalıdır. Gıda malzemeleri yanında, koli içerisinde hijyen malzemelerinin de bulunması, depremzedeler için büyük önem taşır.

  • Ramazan Kolisi İçerisinde Çeşit Bol Olmalı

Kolinin içerisini tek çeşit ürünle doldurmak yerine, benzer ürünlerin çeşitleri artırılarak koyulmalıdır. Örneğin; sadece pirinç koymaktansa, makarna, un, bakliyat, şeker gibi çeşitli ürünlerle doldurmak daha yararlı olacaktır. Ürünler bu şekilde sınıflandırıldığında, deprem bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtımı da kolay olacaktır.

  • Ramazan Kolisi İçerisindeki Gıdalar Kolay Pişirilebilir Olmalı

Deprem bölgelerinde yemek yapma imkanı kısıtlı olduğundan, daha çok konserve, süt, bisküvi, bal gibi hazır gıdalar tercih edilmeli.

  • Ramazan Kolisi İçerisine Hijyen Ürünleri de Koyulmalı

Koli içerisine koyulan hijyen malzemeleri, farklı cinsiyet ve yaş gruplarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanmalıdır. Bir hijyen kolisinde genel olarak; sıvı sabun, el sabunu, diş macunu, diş fırçası, şampuan, kadın pedi, antibakteriyel jel, ıslak mendil, kuru mendil, elleri ve dudakları koruyucu krem, bebek bezi bulunmalıdır.

depremzede-erzak

Deprem Bölgelerinde Hangi Erzaklara İhtiyaç Var?

Deprem bölgelerinde gıda malzemeleri yanında ısıtıcı, hijyen ürünleri gibi malzemelere de ihtiyaç duyulduğu unutulmamalıdır. 

Deprem bölgelerinde en çok ihtiyaç duyulan ürünler:

Su, çay, un, mercimek, bulgur, makarna, un, yağ, nohut, konserve yemekler, hazır çorba, bisküvi, kuruyemiş, meyve suyu, bebek maması, hijyen malzemeleri, battaniye, ısıtıcı, powerbank, giysi…

Bu ürünlerin yanında, tek kullanımlık tabak, çatak, kaşık, bardak gibi ürünlerin de olması deprem bölgeleri için iyi olacaktır.

depremzede ramazan kolisi

Deprem Bölgelerine Ücretsiz Taşıyan Kargo Şirketleri Hangileridir?

Bazı kargo şirketleri, deprem bölgelerine ücretsiz yardım yapacaklarını duyurmuşlardı. Kurumlardan yapılan açıklamalar:

  • PTT Kargo: En yakın PTT şubesine giderek, yardımların ulaştırılabileceğini belirten şirket, yardımları ücretsiz yollayacağını duyurdu.
  • Aras Kargo: AFAD ile koordineli olarak, gelen yardımları ücretsiz şekilde deprem bölgesine yolladığını duyurdu.
  • Yurtiçi Kargo: Şirket, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği ihtiyaç listesindeki ürünleri ücretsiz olarak gönderdiğini duyurdu.
  • MNG Kargo: Deprem bölgelerine gönderilecek bireysel yardımları, ücretsiz şekilde Kızılay aracılığıyla ulaştırılacağını duyurdu.
Deprem bölgesindeki hak ve alacak hacizler kaldırıldıDeprem bölgesindeki hak ve alacak hacizler kaldırıldıKahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırma kararı alındı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800